Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Maaien met de zeis. (foto: SLG)
Maaien met de zeis. (foto: SLG) (Foto: SLG)

Leer in één dag zeisen bij Natuurlijk Buiten

SINDEREN - Het gras maaien terwijl je de vogels hoort zingen en de bijen hoort zoemen? Dat is mogelijk wanneer je de zeis ter hand neemt en daarmee het hoge gras wegmaait.

Vanwege een toenemende belangstelling houdt Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) op zaterdag 22 juli de cursus 'maaien met de zeis' in Sinderen.

Men leert in één dag hoe je met behulp van de zeis het grasland op een rustgevende, authentieke en natuurvriendelijke wijze kunt maaien. Deelnemers leren een hooilandje maaien op het terrein van NatuurlijkBUITEN in Sinderen. NatuurlijkBUITEN is een fraaie locatie met veel aandacht voor wilde planten, bijen, vlinders en vogels. De kosten bedragen 60 euro. Belangstellenden melden zich online aan.

Het maaien met de zeis is een handigheid die onze voorouders beheersten. Door middel van een draaitechniek wordt het gras baan voor baan gemaaid. Voor kleinschalig landschaps-beheer is een zeis een goed alternatief voor een bosmaaier of maaimachine. Vooral bij kleinere of onregelmatige stukjes is de zeis handiger en vaak sneller. Men kan gemakkelijker om een orchidee heen maaien en dieren die in het gras zitten, hebben een grotere kans om weg te vluchten dan bij motorgereedschap. En men maait natuurlijk zonder lawaai en benzine.

www.landschapsbeheergelderland.nl

Reageer als eerste
Meer berichten