Wende. (foto: Romy Treebusch)
Wende. (foto: Romy Treebusch)

Abend mit Wende

ULFT - Ein abend mit Wende is een avondvullend programma rond Wende Snijders. De avond bestaat uit een optreden in het poppodium en de vertoning van haar speelfilmdebuut, de film Zurich, in het filmhuis.

Wende zoekt te allen tijden de grenzen op en zoekt waar deze grenzen nog verder kunnen worden opgerekt. Dit doet ze in zowel haar eigen werk, als in projecten waarbij zij met anderen meewerkt. Sinds haar afstuderen maakt ze shows waarin ze alle theatrale elementen gebruikt om een verhaal te vertellen. Ze zoekt naar het spanningsveld tussen theater, popmuziek, elektronische muziek en klassieke muziek en hoe zij elkaar kunnen ontmoeten en hoe zij zich tot elkaar verhouden. Daarbinnen onderzoekt ze de balans tussen het entertainment en het experiment.

De film: In een wanhopige poging om het verleden te vergeten, zwerft Nina (Wende Snijders) langs de snelwegen van Europa. Ze ontmoet de Duitse vrachtwagenchauffeur Matthias (Sascha Alexander Gersak) en reist met hem mee. Maar veel over wie zij is, laat Nina niet los. Langzaamaan wordt duidelijk dat Nina zich ophoudt in de truckerswereld omdat ze gedreven wordt door de pijn van het ultieme verraad dat haar is overkomen. Zurich is een film van Sacha Polak (Hemel, Nieuwe Tieten) met Wende Snijders die in deze film haar speelfilmdebuut maakt.

De voorstelling zaterdag 24 september om 20:00 uur in de DRU Cultuurfabriek. De entree is 18,50 in de voorverkoop.

www.drucultuurfabriek.nl.

Meer berichten