Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Foto: Leo van der Linde.
Foto: Leo van der Linde.

CEO Kaak Group schenkt samen met zijn uitgever kinderboek aan Stichting ieder1anders

TERBORG - In september 2014 werd de stichting ieder1anders ten behoeve van Julius Ormel en zijn ouders opgericht. Inmiddels zet de Stichting ieder1anders zich breder in en wel voor kinderen die anders ontwikkelen en leren of anders tot ontwikkeling komen. De missie van de stichting is dan ook dat ieder kind de kans moet krijgen om zijn of haar mogelijkheden optimaal te kunnen benutten.

Julius is de zoon van Ellen te Winkel en bioboer Eric Ormel uit de Heurne en heeft een niet-aangeboren hersenletsel. Voor Ellen is haar zoon Julius de ‘echte’ oprichter van de stichting is. “Hij raakte ons met zijn enthousiasme om door te gaan met het zoeken naar wegen die passen bij kinderen die ‘bijzonder gewoon’ zijn. We zijn daarbij geïnspireerd door het gedachtengoed van Reuven Feuerstein. Hij stelt dat iedereen kan leren denken en dát is het uitgangspunt dat wij omarmen: iedereen kan leren denken, iedereen kan 'leren leren'. In de loop van het eerste jaar hebben we als stichting ervoor gekozen om de opgedane ervaring, kennis en middelen te delen met andere ouders en kinderen. Hierdoor is het bereik van de stichting groter en profiteren meer mensen van de middelen van de stichting.” Het dagelijks bestuur van Ieder1anders bestaat behalve Ellen uit Inge te Winkel, Jeroen Lammers, Henk Kip en Ad Som.

Lodewijk van der Borg en uitgever Hans de Beukelaer willen de stichting ‘financieel’ ondersteunen met de uitgave van een kinderboek. Lodewijk is in het dagelijks leven algemeen directeur van de Kaak Groep. Daarnaast schreef hij de vorig jaar bij Uitgeverij Fagus uitgekomen krimi annex managementboek annex Achterhoek promotieboek ‘Dood in Icer’ en is hij inmiddels bezig met de afronding van zijn boek ‘Duivels getal’ dat in dit najaar – wederom bij Uitgeverij Fagus – zal verschijnen.

Het boek, Fleurtje genaamd, is eigenlijk Lodewijks eerste boek en is voorzien van vele fraaie aquarellen van wijlen zijn broer Steven die in 2010 is overleden. Lodewijk: “Ik had het manuscript al langer in de kast liggen en vond dit een mooie gelegenheid om het in drukvorm te laten verschijnen. Ik heb Hans de Beukelaer benaderd met de vraag of hij wat zag in een non-profit project ... en hij was gelijk om voor de goede zaak. De kosten voor het maken van Fleurtje zijn door ons beiden gedragen en de opbrengst gaat volledig naar de stichting. Ook de vormgever Thijs Mertens van Letters&Plaatjes heeft geheel belangeloos meegewerkt.”

Het boek is te koop voor € 12,50. Het is per mail te bestellen:

ieder1anders@gmail.com

Of: Mob. 06 14 00 41 60

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten