Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Crêpes de la Bête van Circus Hirondelles op de Achterhoek Spektakeltoer.
Crêpes de la Bête van Circus Hirondelles op de Achterhoek Spektakeltoer. (Foto: PR)
Achterhoek Spektakeltoer

DRU-park is één groot podium tijdens Achterhoek Spektakeltoer

ULFT - Tijdens de Achterhoek Spektakeltoer op zondag 6 augustus kan het publiek op het DRU-industriepark in Ulft genieten van spectaculaire acts. Heel veel theater, muziek, kindervoorstellingen, slapstick, acrobatiek, poëzie. Bijna teveel om op te noemen. Maar we doen een poging.

In deze krant geven we de komende weken een overzicht van de podia en de meer dan dertig acts.

Blagenspul

We beginnen aan de kant van Oer, zeg maar de Wonionzijde van het DRU-terrein. Daar zijn de grasvelden langs de Hutteweg voor de kinderen. Verspreid op het gras liggen daar tientallen kolossale rubberen opblaasconstructies waar naar hartenlust op en door kan worden geklommen. In een tent kunnen de kinderen onder begeleiding knippen, plakken, knutselen en tekenen. Op deze plek zijn ook twee theatervoorstellingen. "Weet je dat kinderen tegenwoordig niet meer weten waarvan appelmoes wordt gemaakt", zegt Rita Keuper. Dat wordt op ludieke wijze uitgelegd in Moes van Karel Casier, een poëtische voorstelling voor 2 tot 5 jarigen. In de voorstelling Strandjutter Ben van de jonge Groningse theatermakers van Studio Tape leren de kinderen hoe ze strandjutter kunnen worden.

Poëzie en bandoneon

Het naastgelegen Beltmancomplex wordt door Hans en Rita Keuper omschreven als het Dichterspodium. In de Binnentuin lezen de dichters Kira Wuck, Margot Veldhuizen en Sander Grootendorst voor uit eigen werk. De voordrachten worden muzikaal omlijst door Jacqueline Edeling met meeslepende tangomuziek op bandoneon. Ook op dit podium zingt jazz zangeres Lizzy Ossevoort, bekend van onder meer The Voice of Holland. Van een geheel andere orde, maar ook beslist een aanrader is de Venlose singer/songwriter Baer Traa met zijn soulfolk, geïnspireerd op muziek van o.a. James Taylor en Marvin Gaye.

Emaille met Franse franje

Even verderop is het Emailleplein omgetoverd tot één groot Frans terras. "Lachen ,gieren, brullen met een snik en een traan", noemt Hans Keuper het optreden van Theatertroep Voor Galg & Rad. Het wagentheatergezelschap uit Groenlo brengt hilarisch volkstoneel. Theaterfabriek Gekkoo geeft een andere kijk op de wereld in Point of View. Totaal anders is weer de voorstelling Crêpes de la Bête van Circus Hirondelles, ontsproten uit het Doetinchemse familiecircus Zanzara. Slapstick, acrobatiek en jongleren in, op en rond een pannenkoekenkraam.


Wil jij de organisatie helpen?

achterhoekspektakeltoer.nl

Reageer als eerste
Meer berichten