(foto: PR Achterhoekse Poort)
(foto: PR Achterhoekse Poort)
Biebtip

Biebtip: Ibiza, land van liefde

OUDE IJSSELSTREEK - Deze krant en bibliotheek De Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek Biebtips. Elke twee weken geeft een medewerker van de bibliotheek een tip voor een boek of dvd.

Deel 102 door Bea Smits:

Ibiza, land van liefde - Mireille van Hout

Het is het begin van de jaren zeventig als Anna en een paar vrienden een hippiecommune op Ibiza stichten, waar ze leven in ultieme vrijheid. De jonge Sun Dance groeit er op. Eindeloze hete zomers, ruige winters. Flowerpower, love, peace en happiness. Volwassenen op zoek naar zichzelf, hun kinderen opgroeiend in grote vrijheid, soms grenzend aan verwaarlozing.
Op een dag vertrekken Anna en haar dochter Sun echter halsoverkop van het eiland. In een klap komt er een einde aan Sun's vrije jeugd.
Jaren later, na een toevallige ontmoeting met een jongen waarmee ze opgroeide, probeert de volwassen Sue (=Sun) te achterhalen wat er precies gebeurde tijdens haar kinderjaren op Ibiza.

Mireille van Hout, geboren 1969, schreef met Ibiza, land van liefde een nostalgisch en spannend verhaal over het hippieleven in een commune op het eiland Ibiza. Het verhaal is heel interessant en leuk om te lezen, omdat deze flowerpower- hippietijd in mijn middelbare schooltijd viel en sommige dingen herkenbaar zijn. Heden en verleden lopen door elkaar door middel van flash-backs en worden beschreven vanuit de gezichtspunten van moeder en dochter. Elk hoofdstuk begint met een vermelding in wiens verhaal je zit en in welke tijd. Ook heeft bijna elk hoofdstuk een zodanig einde, dat je nieuwsgierig wordt naar het volgende hoofdstuk. Je wilt heel graag weten wat er is gebeurd op Ibiza, waardoor Anna en Sun halsoverkop naar Nederland zijn teruggegaan. En hoe het vooral Sun is vergaan, nadat ze van Ibiza vertrokken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden