Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Cursus Midwinterhoorn bouwen

ULFT - In september 2017 start midwinterhoorngroep De Huttepiepen, een van de werkgroepen van de Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen, een cursus midwinterhoornbouwen in het timmerlokaal van het Almende College, locatie Wesenthorst, in Ulft. De cursus omvat vier woensdagavonden in september en oktober. De cursisten zullen deze avonden nodig hebben om een ruwe stam in een prachtige hoorn te laten veranderen. Tussen de cursusavonden zitten altijd minstens twee weken om thuis verder te kunnen werken aan de hoorn. Er is plaats voor 12 cursisten. Behalve voor volwassenen zijn er dit jaar ook een aantal werkplekken gereserveerd voor de jeugd. De jeugdigen vanaf 12 jaar zullen individueel worden begeleid door leden van De Huttepiepen. Voor de jeugd nemen we wat extra tijd. De jongeren nemen geen gereedschap mee naar huis en zullen de hoorn samen met hun begeleider op de Wesenthorst maken.

De kosten bedragen € 65,00 per cursist. De jeugd betaalt slechts € 30,00. Een stam met een lengte van ongeveer 1,7 meter en doorsnede van 18 cm. meebrengen mag maar is niet noodzakelijk. Deze moet wel droog en van goede kwaliteit zijn! De groep beschikt ook over een aantal stammen. De stam, happe, draagkoord en het gebruik van het gereedschap zijn bij de prijs inbegrepen. Voor informatie en aanmelding kunnen belangstellenden terecht bij Jan Tangelder, tel. 06-23593500 of e-mail: jan.tangelder@gmail.com Wacht niet te lang want ook hier geldt: vol is vol.

Na het bouwen bestaat de mogelijkheid voor hen die lid zijn (geworden) van de OVGG om onder deskundige begeleiding het blazen te oefenen. Meer informatie is te vinden op www.ovgg.nl

Reageer als eerste
Meer berichten