Willy Benerink en Evert Römer. foto: Roel Kleinpenning
Willy Benerink en Evert Römer. foto: Roel Kleinpenning
Gouden Schoen

Gouden Schoen 2007-2008

NETTERDEN - De Gouden Schoen voor de winnaar van de Oude IJsselstreek Cup ging in 2007-2008 net als het seizoen ervoor naar Netterden. Evert Römer (18) werd in 2008-2009 de meest scorende speler van de gemeente Oude IJsselstreek en kreeg als beloning de Gouden Schoen en een paar Adidas voetbalschoenen van Willy Benerink.

Lange tijd leek het er niet op dat Evert Römer kans zou maken op de topscorerbokaal. Voorafgaand aan het paasweekend stond de jonge spits op negen treffers, maar in het dubbele programma tijdens Pasen zag hij plotseling het licht. In twee wedstrijden scoorde Römer liefst zeven keer tegen Aerdt en Sint Joris. Daarna bleef hij trefzeker. Zo besliste hij de ranglijst in zijn voordeel door op de laatste speelronde nog driemaal doel te treffen voor zijn NVC.

,,Vóór die goede serie was ik niet helemaal fit, had een knieblessure. Half april begon het lekker te lopen.''Römer scoorde 21 keer en volgt Mike Geurtsen op, die eveneens namens NVC vorig seizoen 20 maal trefzeker was. Wat is het geheim van dit Netterdense succes? Römer lacht. ,,Gewoon toeval, denk ik.'

Meer berichten