Gouden Schoen. foto: Roel Kleinpenning
Gouden Schoen. foto: Roel Kleinpenning
Gouden Schoen

Gouden Schoen 2007-2008

GENDRINGEN - In de kantlijn van de clash om promotie en degradatie in het regionale amateurvoetbal barstte dit seizoen voor het eerst de strijd los om de Oude IJsselstreek Cup. Deze Gouden Schoen werd vorige week uitgereikt aan de speler die van alle eerste elftallen uit de gemeente Oude IJsselstreek de meeste treffers achter zijn naam had staan. Mike Geurtsen van de Netterdense zesdeklasser NVC was dé goalgetter van het seizoen 2007-2008 met twintig doelpunten.


En zo werd de 27-jarige aanvaller uitgenodigd bij sponsor Willy Benerink Schoenen-Sport en Mode in Gendringen om de wisselbokaal in ontvangst te nemen. Een jaar lang mag Geurtsen de fraaie Gouden Schoen koesteren en bovendien kreeg hij van Benerink een paar Calcio voetbalschoenen. ,,Een mooie prijs'', lacht Geurtsen, die de eindzege in het klassement pas tegen het slot van de competitie veiligstelde. ,,In het begin van het seizoen had ik last van een hamstringblessure en vervolgens speelde ik linkshalf. Pas toen ik in de aanval belandde, begon het scoren. Met name met mijn hoofd heb ik de nodige goals gemaakt. Jammer dat NVC een wisselvallig seizoen kende. In het begin hebben we veel laten liggen en daarom zijn we achtste geworden. We zijn net de derde periode misgelopen.'' Geurtsens ploeggenoot Roderick van der Heiden streed lang mee in de topscorerslijst.

,,We keken regelmatig naar de tussenstand. Jaël Krosse van Silvolde stond lang bovenaan. Als Roderick of ik dan scoorden, zeiden we tegen elkaar: 'weer een goaltje dichterbij'.'' Waar de topschutter van Silvolde mede door blessureleed op 13 goals bleef steken, sloeg Mike Geurtsen in de laatste vier competitiewedstrijden zijn slag met acht doelpunten. Met 20 treffers won hij hiermee het klassement afgetekend. Als docent van de Bluemers in Silvolde werd hij regelmatig geconfronteerd met zijn opmars in de ranglijst om de Gouden Schoen. ,,Kwamen de leerlingen naar me toe: 'Meneer, u staat bovenaan in de topscorerslijst'.'' Geurtsen gaat volgend seizoen zijn titel verdedigen in een ander shirt. Bij Ulftse Boys gaat de aanvaller het twee klassen hogerop proberen. ,,Ik heb altijd gezegd dat zolang ik in Netterden woonde ik bij NVC zou blijven. Inmiddels woon ik in Ulft en omdat mijn vriendin actief is binnen Ulftse Boys, ben ik bij die club terechtgekomen. Natuurlijk hoop ik volgend seizoen weer zoveel te scoren, maar eerst moet ik maar eens zien een basisplaats te veroveren.'' Het afscheid van NVC is inmiddels geweest. Dat ging gepaard met een extra krat bier. ,,Er zijn in de groep weddenschappen afgesloten wie de Gouden Schoen zou winnen. Dat kratje bier is er dus gekomen.''

Meer berichten