Biebtip: De vergeten zomer


Biebtip

Biebtip: De vergeten zomer

OUDE IJSSELSTREEK - Deze krant en bibliotheek Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek Biebtips. Elke twee weken geeft een medewerker van de bibliotheek een tip voor een boek of dvd.

Deel 117 door Babs Vroegindewey

De vergeten zomer - Carol Drinkwater

Zij werd bekend van de BBC serie James Herriot, waarin zij Helen Herriot speelt.
Zij verhuisde naar Zuid Frankrijk en schreef daar haar boekenserie over de olijfgaard waar ze samen met haar man woont.
En dan nu De vergeten zomer; een heerlijk boek dat zich afspeelt in Zuid Frankrijk.
Een verhaal over de wijngaard van de familie Cambon die toch wel een behoorlijk verleden heeft met grote geheimen, die zich gedurende het verhaal ontrafelen en de nodige tragedies die Jane overkomen. De geheimen zorgen voor behoorlijke gespannen familiebanden waarin madame Clarisse Cambon een nare maar vooral prominente rol speelt. 
Een verbitterde oude vrouw, gehard door haar verleden en de tragische gebeurtenissen die in haar leven hebben plaatsgevonden. 
De druivenoogst is altijd een feestelijke gebeurtenis in de wijngaard van de familie Cambon. Behalve dit jaar. De oogst is door een fout mislukt, en het voortbestaan van het landgoed is in gevaar. Clarisse Cambon weet precies wie ze dat kwalijk moet nemen: haar schoondochter Jane. Het is slechts één incident in een jarenlange strijd, waarvan beide vrouwen de oorzaak verborgen houden voor Luc – die tevergeefs probeert zijn vrouw en zijn moeder met elkaar te verzoenen.
Maar als het noodlot toeslaat, blijft Jane vol twijfels achter. Welke geheimen heeft haar man altijd voor haar verborgen gehouden? Jane moet de dagelijkse leiding van de wijngaard overnemen en ontdekt dat Luc niet de man was op wie ze twintig jaar geleden verliefd werd. Ze weet dat haar schoonmoeder Clarisse de enige is die haar kan helpen om de waarheid te achterhalen.
Het boek is doordrenkt met mysteries uit het verleden die tot op heden nog vat hebben op het leven van de Cambons en Carol Drinkwater weet tot het einde je vast te houden want je wil toch weten wat het nou is dat deze familie zo verscheurd heeft en wat de ware reden is waarom Clarisse Cambon zo verbitterd is geworden. 
Een boek om in het zonnetje te lezen en voor liefhebbers van Santa Montefiore, met de sfeer en cultuur van Zuid Frankrijk. 
 
 

Meer berichten