Het bestuur van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi:
Het bestuur van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi: "We wensen spelers en begeleiding van het team van s.v. Grol een fantastisch en sportief toernooi toe!" Foto: PR

Marveldtoernooi: 'Fantastisch voetbalweekend'

Algemeen

GROENLO - Nog maar een paar dagen te gaan tot de start van het 28ste Internationaal Marveldtoernooi op vrijdag 19 mei. De organisatoren weten het nu al zeker: "Het wordt een fantastisch toernooi, dankzij de prachtige teams uit heel Europa en ver daar buiten." Vrijdag 19 mei om 17.30 uur vindt de aftrap plaats met de openingswedstrijd tussen SL Benfica (winnaar 2016) en Real Madrid.

Voorafgaand aan het toernooiweekend vindt op donderdag 18 mei traditiegetrouw de jaarlijkse sponsoravond plaats. Al voor het tiende achtereenvolgende jaar organiseert het bestuur van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi, in samenwerking met het bestuur van de sv Grol een gezamenlijke sponsoravond. Dit jaar met drie interessante gasten: Jacques Brinkman, Gertjan Verbeek en Thijs Kemperink. Jacques Brinkman is een voormalig Nederlands tophockeyer. Hij nam viermaal deel aan de Olympische spelen en won hierbij in totaal drie medailles. Gertjan Verbeek is een Nederlandse voetbaltrainer. In december 2014 werd hij aangesteld als hoofdcoach van VfL Bochum. Daarnaast is hij onder andere analist voor SBS en Fox Sport Eredivisie. De avond wordt op humorvolle wijze afgesloten met Thijs Kemperink, een Twentse stand-up comedian en cabaretier. Tijdens deze avond worden alle sponsoren die bij het Internationaal Marveldtoernooi en / of bij Grol betrokken zijn, bedankt voor hun bijdrage en wordt hen een gezellige avond aangeboden.

Aankomst teams
De eerste team komen in Groenlo aan op donderdag 18 mei: Right to Dream Ghana, Red Bull Brasil, SL Benfica, Arsenal, FC Kopenhagen, Real Madrid en RSC Anderlecht. Op vrijdagmorgen 19 mei komen de overige teams aan: Ajax, Feyenoord, PSV, Borussia Dortmund en sv Grol.

Nevenactiviteiten
Naast de vele interessante voetbalwedstrijden biedt de organisatie van het Internationaal Marveldtoernooi tijdens het toernooiweekend, net als bij voorgaande edities, ook weer veel nevenactiviteiten aan, vooral ter vermaak van de vele jeugdige toeschouwers. Terwijl de kinderen genieten van alle leuke activiteiten op het Weevers Kidsplein, kunnen de ouders genieten van de vele jonge voetbaltalenten uit de hele wereld. Zoals ieder jaar is de supportersvereniging van Ajax aanwezig. Het hele weekend kan gebruik worden gemaakt van de de springkussens, schminken voor de allerkleinsten, Voetbal Attack show, de Univé Panna Arena en een opblaasbaar voetbalveld en dartboard. Ook is er een verloting en komt er het hele weekend een dj.

Goede doelen
Het 28e Internationaal Marveldtoernooi steunt dit jaar KiKa (Kinderen Kankervrij) en de Samenloop voor Hoop. Steun beide goede doelen tijdens het weekend, op welke manier dan ook!

Live Streaming
Het bestuur van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi wil ieder jaar vernieuwend zijn. Dit jaar is er op zondag live streaming van de halve finales en finale. Dit om zo de ouders en fans die niet in Groenlo aanwezig kunnen zijn, ook de kans te geven hun team te zien spelen.

Tot slot
Echter voordat er op vrijdagavond 19 mei gestart kan worden met de wedstrijden, moet er nog het nodige gebeuren op en rond de velden van voetbalvereniging sv Grol. De eerste voorbereidingen hiervoor zijn al gestart op zaterdag 13 mei. Dit alles kan natuurlijk niet zonder de inzet van de vele vrijwilligers, ongeveer 300, voor, tijdens en na het toernooiweekend. De velden moeten er tip-top bij liggen, de sporthal moet worden omgebouwd tot het grootste restaurant van Groenlo, tribunes moeten opgebouwd worden, de communicatiemiddelen moeten geïnstalleerd worden en nog vele andere werkzaamheden moeten verricht worden voordat er op vrijdagavond afgetrapt kan worden.

Het bestuur van het Internationaal Marveldtoernooi hoopt velen te mogen begroeten tijdens het weekend van 19, 20 en 21 mei. De aanvang op vrijdag is 17.30 uur. Op zaterdagmorgen wordt er om 10.30 uur afgetrapt en op zondagmorgen om 9.30 uur. De finale op zondagmiddag 21 mei begint om 15.45 uur met aansluitend de prijsuitreiking.


www.marveldtournament.com
facebook: marveldtournament
instagram: int.marveld_tournament

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant