The Bree met van links naar rechts:
The Bree met van links naar rechts: (Foto: Roel Kleinpenning)
Koningsdag

Beapop met veel regiobands

(door Marcel van Berkum)

ULFT - Op Koningsdag gaan rockliefhebbers uit de regio traditiegetrouw naar Ulft voor Beapop. Al vanaf 2003 is er op het plein achter het klooster een gevarieerd gratis festival met regiobands en nationale toppers.

In deze vijftiende editie spelen er op het knusse festival vijf bands: Filthy Treasure, Great,The Bree, Tinez Roots Club en Hilltop Howlers. De eerste drie bands vormen de inbreng uit de Oude IJsselstreek. FilthyTreasure met de gebroeders Egberts begon ooit als de huisband van de Silvoldse DKL-party. De Ulftse americana-formatie Great heeft oud-Beapop programmeur Luc Ten Brinck als frontman. The Bree is een vrije vertaling van de Varsseveldse wijk De Brie, waar de meeste bandleden vandaan komen. De muzikanten hebben allen een geschiedenis in diverse formaties. Sinds de oprichting in 2013 en het eerste optreden tijdens het roemruchte Albafest is de band aan een gestage opmars in de regio bezig. Komende zomer staat The Bree opvallend vaak op de bühne. In de oefenruimte zegt zanger/gitarist Mike Mendels er over: "We krijgen lovende kritieken en worden steeds weer teruggevraagd voor een volgend optreden." Debet hieraan is zeker dat de band fanatiek aan vernieuwing van het repertoire werkt en elk optreden dus weer anders is. The Bree speelt stevige gitaarrock. Een divers en niet-alledaags repertoire van rockcovers. Vorig jaar werd afscheid genomen van zangeres Ina Overbeek en sinds begin dit jaar spelen Mike Mendels, drummer Remco Kelderman en gitarist Clemens Lievers met nieuwkomers Maarten Ras (toetsen) en Jasper Ebben (van de Silvoldse bassistenfamilie). Binnenkort gaat The Bree de studio in.
Tinez is de bijnaam van oud-Ulftenaar Martijn van Toor. De saxofonist, al jaren woonachtig in Arnhem, blaast de sterren van de hemel, geweldig ondersteund door een uitstekende band. De Tinez Roots Club stond al op alle grote podia in Nederland, maar is nu, onder leiding van Martijn van Toor, 'back to the roots'.
Hilltop Howlers vormt de afsluiting van Beapop 2017. Het is de nieuwe band van Hendrik Jan Lovink. Je weet wel, van Jovink. De formatie met frontman Lawrence Mul werd vorig jaar opgericht. Met voorganger en megaformatie Backcorner Boogie Band stond Lovink al eens op Beapop. Hilltop Howlers is meer een gitaarband. Ze noemen het zelf onvervalste rootsmuziek: southern rock & soul uit het oosten van het land. De band stond vorig jaar meteen maar op Lovinks eigen feestjes Zwarte Cross en Mañana Mañana.
Beapop is op Koningsdag, 27 april, vanaf 13.00 uur op het plein achter het klooster in Ulft. De toegang is gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden