Een gat in de muur rest op de plek waar de geldautomaat zat. Foto: Gelderse Post
Een gat in de muur rest op de plek waar de geldautomaat zat. Foto: Gelderse Post

Nieuwe maatregelen Rabobank na plofkraken

Algemeen

REGIO - Rabobank Graafschap neemt na de recente plofkraken, onder andere in Terborg in de nacht van woensdag op donderdag, opnieuw maatregelen. Het aanbod van geldautomaten zal verder dalen.

In het afgelopen jaar heeft de Rabobank verschillende keren met plofkraken te maken gehad. Deze plofkraken brachten aanzienlijke schade toe aan de geldautomaten en aan omliggende panden, zo meldt de bank op vrijdag 5 mei. Plofkraken vinden steeds meer plaats met behulp van zware explosieven, waarbij niet alleen de schade aan de omgeving stijgt, maar ook het risico op persoonlijk letsel toeneemt. Rabobank Graafschap wil een bank dichtbij de mensen blijven die contant geld aanbiedt via geldautomaten. Vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid wil ze echter ook de schade en de mogelijke risico's voor de directe omgeving beperken. "Zeker voor het risico op persoonlijk letsel willen we de verantwoordelijkheid niet dragen", stelt een woordvoerder van de bank. Vandaar dat per direct enkele maatregelen worden genomen, waaronder (tijdelijke) sluiting geldautomaten.

Voor de veiligheid van de directe omgeving sluiten de geldautomaten op volgende locaties per direct: Hummelo (Dorpstraat); Doetinchem (De Bongerd); Beek (Arnhemseweg); Gendringen (Grotestraat); Silvolde (Terborgseweg) en 's-Heerenberg (De Bongerd).

De geldautomaten bij de bankwinkels blijven beschikbaar. Op die plaatsen zijn aanvullende veiligheidsmaatregelen getroffen. Alternatieven om te beschikken over contant geld zijn er wel in de regio, door het aanbod van geldautomaten in de directe omgeving, van zowel Rabobank als andere banken. De geldautomaten in diverse supermarkten is een andere mogelijkheid om aan contant geld te komen. Daarnaast is een aantal winkeliers biedt klanten de mogelijkheid om extra te pinnen en is er de Rabo Geld Express waarmee contant geld kan worden thuisbezorgd. Kijk voor meer informatie op www.rabobank.nl.

Met deze tijdelijke maatregelen worden de acute risico's met betrekking tot de dienstverlening van de Rabobank op het gebied van contant geld beperkt. Op korte termijn wordt gekeken naar de wijze waarop deze dienstverlening in de regio zo goed en veilig mogelijk kan worden ingericht.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant