Doorstart oldtimertreffen in Megchelen

MEGCHELEN - Na 30 jaar komt het Megchelse oldtimertreffen in andere handen.

Eind vorig jaar maakte Schutterij Sint Martinus Megchelen bekend dat ze stopte met de organisatie van het Oldtimertreffen in Megchelen. Wim Ratering, Jan Overbeek en Theo Sessink maken zich sterk om dit Oldtimertreffen een nieuw leven in te blazen. Als stichting gaat dit drietal ervoor zorgen dat dit evenement bewaard blijft voor het kerkdorp Megchelen. 
"Het Oldtimertreffen bracht jaarlijks de broodnodige reuring in het dorp Megchelen en het zou erg jammer zijn als we dit evenement zouden moeten missen" aldus Theo Sessink. "Als we het nu niet doen, dan is het weg" is de motivatie van Overbeek. De oorsprong van dit evenement gaat terug naar 1985, als bijeenkomst van hobbyisten van oude auto's trekkers en ander landbouwmaterieel. Het werd gehouden op een boerenerf in Anholt, net over de grens bij Megchelen. Frans Heister uit Megchelen was een drijvende kracht achter dit evenement. Sinds zijn overlijden werd elk jaar nog stil gestaan bij zijn inzet. 
Het oldtimertreffen zal anders van opzet worden, men gaat terug naar de basis, de nostalgie. "De bedoeling is om een evenement voor hobbyisten te organiseren, het gaat om de uitwisseling. Die hobbyisten zijn mensen met hun oldtimers, die daarmee prutsen en het daar met anderen over willen hebben" Ook staat de gezelligheid en de gemoedelijkheid hoog in het vaandel. Er komt wederom een toertocht voor de tractoren, een motorrit voor oldtimer motoren en uiteraard een feesttent met dansmuziek voor jong en oud.  Er zal voor iedereen wat te zien zijn, ook zijn er inmiddels gesprekken gaande om enkele foodtrucks naar Megchelen te krijgen. De organisatie draait op volle toeren en het beloofd een mooi spektakel te worden. "De Stichting Oldtimertreffen Megchelen heeft een nieuw terrein gevonden waar ze op termijn kunnen groeien tot 20 hectare" aldus Wim Ratering. 
Het zal een gezellig weekend worden voor het hele gezin. 
Noteer nu alvast in uw agenda: het eerste weekend in augustus is het Oldtimertreffen in Megchelen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden