99 Levens en het geheim van LaBan.
99 Levens en het geheim van LaBan. (Foto: PR)
Biebtip

Biebtip: 99 Levens en het geheim van LaBan

OUDE IJSSELSTREEK - Deze krant en bibliotheek De Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek Biebtips. Elke twee weken geeft een medewerker van de bibliotheek een tip voor een boek of dvd.

Deel 113 door Ingrid Jolink

99 Levens en het geheim van LaBan - Hanny van Schijndel

Een jeugdboek, (niet alléén, en dan bedoel ik dus: ook voor mensen die zichzelf geen kind meer achten) geschikt voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.
Trefwoorden zijn: Vakanties-Frankrijk-Stiefgezinnen-Geheimen-Paranormale verschijnselen. Tesamen vormen al deze onderwerpen een goed lopend, toegankelijk en spannend feel-good vakantieverhaal. 
Je zou er zo je vakantieplannen door laten beïnvloeden….of het meenemen op vakantie en stiekem hopen op een regenachtige dag.
Melle is zonder moeder opgegroeid en ze moet zich nu een beetje losmaken van haar vader. Want alles is opeens veranderd sinds hij verliefd is geworden. Ze moet met haar vader en zijn nieuwe vriendin Roeby mee naar Zuid-Frankrijk. Tot overmaat van ramp gaat Roeby's dochter ook mee: vijf weken met een stiefzusje in een tent…te erg! Daarnaast loopt een geschiedenis/fantasielijn en speelt het gameboyspel 99 Levens een belangrijke rol. Melle overwint samen met de twee andere kinderen het gevaar dat de camping bedreigt en daarmee haar eigen angsten.  Het is gewoon een lekker verhaal om te lezen, een spannend avontuur! Je ruikt en ziet gewoon de camping en de schitterende omgeving voor je. En..al vanaf pagina twee  wordt je het verhaal ingezogen en wil je weten hoe het afloopt!
Nog heel even en dan kunnen alle kinderen weer stemmen op de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Stemmen kan van 8 maart t/m 19 april. Alle kinderboeken die verschenen in 2016 maken kans om de prijs van de Nederlandse Kinderjury te winnen. Tussen al die boeken zitten er echt wel een aantal waar wat rijpere lezers ook veel plezier aan kunnen beleven. 99 Levens en het geheim van LaBan is er hier zeker één van!
 

Meer berichten