Bevrijdings-spektakel uitgesteld naar 2022

Etten - Het bevrijdingsproject van het Ettens Mannenkoor, “Van Bezetting tot Vrijheid” is uitgesteld naar oktober 2022.

Juni 2020 zou het gaan gebeuren na drie jaren van voorbereiding. 3.000 kaarten zijn er verkocht, verdeeld over drie avonden. Het zou Etten en de regio onderdompelen in de bange oorlogsjaren en de geweldige ontlading van de bevrijding.
Vanwege het coronavirus werd het spektakel uitgesteld tot juni 2021, maar ook dit bleek onhaalbaar.

Dat leverde wel enkele obstakels op. “De deelnemende organisaties hadden wel hun medewerking toegezegd voor uitstel naar 2021, maar voor 2022 wilden enkele partijen de handen weer vrij hebben. Dat is ook zeer te respecteren. Verder heeft het koor ongeveer een jaar nodig om alles weer op de rit te krijgen qua zang en organisatie”, legt voorzitter Niels Berendsen uit.
Een en ander heeft geresulteerd in een totaal nieuwe opzet van ‘Van Bezetting tot Vrijheid’. Het plan is nu om drie avonden voor 1.000 man het spel op te voeren in een overdekte locatie, de loods van de firma Kaak uit Terborg.
De uitvoeringdata zijn vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2022.
In deze nieuwe opzet komt zang en muziek meer centraal te staan. Uitvoerenden zijn: naast het Ettens Mannenkoor, The Pipers uit Apeldoorn, Harmonie Onderling Genoegen en diverse legervoertuigen.
Diverse scenes uit het openluchtspel kunnen uitstekend binnen worden opgevoerd. Een aantal daarvan moet worden herschreven omdat de omgeving anders is. Ook biedt deze nieuwe locatie mogelijkheden voor nieuwe scenes die eerst niet mogelijk waren. De Toneelvereniging Etten neemt de te spelen scenes voor haar rekening, aangevuld met tientallen figuranten.
Daarnaast zal op een bioscoopformaat filmdoek, tijdens de muziek en zang, historische filmbeelden worden vertoond over de oorlogsjaren. Berendsen: “Geluidseffecten, zoeklichten en special-effecten zullen die oorlogssfeer oproepen die recht doet aan hetgeen is gebeurd in de oorlogsjaren. De gruwel van de oorlog wordt verteld met als vreugdevolle ontknoping, de bevrijding.”
Hoe het verder gaat met het wisselen van de kaarten wordt zo snel mogelijk gecommuniceerd. Wie restitutie wil van de tickets, kan contact opnemen met penningmeester Sjon Slutter: info@ettensmannenkoor.nl.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden