Foto:

Top 12 van toeristische trekpleisters

Oude IJsselstreek - Als een toerist op bezoek komt in de gemeente Oude IJsselstreek, wat mag hij dan absoluut niet missen? 

Deze vraag hebben Stichting Achterhoek Toerisme en de gemeente voorgelegd aan de échte kenners: toeristische ondernemers en inwoners. van de gemeente.

Een Top 10 bleek nét te weinig, vandaar dat er nu een Top 12 van ‘Must sees & do’s’ is gekomen. Welke plekken moet je zien als je naar onze gemeente komt en wat is er allemaal te doen. 

De toppers zijn, in willekeurige volgorde, zijn in beeld gebracht in een korte film. 

Lancering film 

Op twee zonovergoten dagen gingen een cameraman en dronepiloot op pad, om mooie beelden te schieten dwars door Oude IJsselstreek. Een compilatie van deze beelden zijn te zien in een filmpje van drie minuten, die vanaf 21 juli te zien is op de Facebookpagina van VVV Oude IJsselstreek en YouTube.
De locaties die in de Top 12 staan, zijn in willekeurige volgorde: DRU Industriepark, Engbergen, Wijngaard Oerlegoed, Min40Celsius, Oude IJssel & AA-strang, wandelen, Moezeköttel, alpacafarm, Halte Bontebrug, fietsen, Huis Landfort en museumboerderij het Hofshuus.

Marketingcampagne

Om een impuls te geven aan de toeristisch recreatieve sector worden ook overige on- en offline media ingezet, zowel lokaal, regionaal en over de grens. Vanzelfsprekend wordt de film vertoond in het DRU Inspiratiepunt én op de website van VVV Oude IJsselstreek. Binnen enkele weken volgt een folder van deze toppers binnen onze gemeente. Deze wordt verspreid onder alle toeristisch-recreatieve ondernemers en MKB’ers in Oude IJsselstreek, maar ook daarbuiten, waaronder over de grens in Duitsland.

Hashtagchallenge

Om deze Top 12 extra onder de aandacht te brengen is er een ‘hastagchallenge’ bedacht. Mensen die een ‘pareltje’ uit de Top 12 bezoeken, kunnen hiervan foto’s posten op Facebook en Instagram, met gebruik van verschillende hashtags.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden