Ode aan de DRU walk-by

ULFT – Het DRU Industriepark en het Nederlands IJzermuseum hebben de handen ineengeslagen en brengen de historie van de ‘Huttenkaerls’ tot leven in een bijzondere expositie, genaamd ‘Ode aan de DRU’. Na de drive-thru in de SSP hal tijdens de lockdown is de expositie tot en met 15 augustus te zien als walk-by, verspreid over het DRU Industriepark. Bijvoorbeeld bij CIVON Innovatiecentrum in de Afbramerij, in het Portiersgebouw en in het Ketelhuis. 

Bij het DRU Inspiratiepunt/VVV in het Loonbureau is een plattegrond verkrijgbaar met een rondleiding en algemene informatie. Bezoekers kunnen op die manier in één oogopslag zien waar de expositie op het DRU Industriepark te vinden is. 

Grote foto’s en objecten laten flitsen uit het DRU-verleden zien en er is toelichting te horen door QR-codes te scannen. De audiofragmenten zijn ingesproken door oud-medewerkers én huidige medewerkers van de DRU.

Het is een aansprekende presentatie in verschillende thema’s die in een route te volgen zijn: werk, kunst, standbeeld, portier, SSP hal, directeuren, machinepark, emailleren en bouwonderdelen.

De bezoeker maakt grote stappen door de rijke geschiedenis van de DRU en over het fabrieksterrein.

www.dru-industriepark.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden