Foto:
Biebtip

Biebtip: ‘Afgesloten’ van Natasza Tardio

Deze krant en bibliotheek Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek Biebtips. Met regelmaat geeft een medewerker van de Bibliotheek een tip voor een boek of dvd. Dit is deel 170.

‘Afgesloten’ van Natasza Tardio

door Debbie Aagten

‘Afgesloten’ is het eerste boek dat verschenen is in de reeks Kluitman-novelles. Dit zijn spannende jeugdboeken van rond de honderd bladzijden.  Zelfs jongeren die lezen helemaal niets vinden, kunnen deze boeken niet wegleggen.

‘Afgesloten’ gaat over Dana die met haar school naar Texel gaat. Maar dan gebeurt er onderweg iets vreselijks: een explosie in een tunnel. Het lijkt wel oorlogsgebied! Hoe moet zij dit overleven? Zijn er wel overlevenden? Gelukkig schiet Mirko haar te hulp. Mirko is een jongen uit een andere klas. Ze herkent hem ergens van, maar weet niet meer waarvan. Samen gaan ze op overlevingstocht om veilig uit de tunnel te komen. Zal het hen lukken om het vuur te snel af te zijn?

Het verhaal is geschreven voor jongeren vanaf 12 jaar. Net als de andere Kluitman-novelles is dit een verhaal voor jongeren die lezen helemaal niks aan vinden of moeite hebben met lezen. Het is veelal in korte zinnen geschreven. Dit zorgt voor veel actie en vaart in het boek. De bladspiegel is ruim; er zit ruimte tussen de regels. Jongeren met concentratieproblemen kunnen hierdoor minder snel afgeleid raken door de volgende regel. Ook kan deze ruime bladspiegel zorgen voor een rustiger beeld voor jongeren met dyslexie. De letters van de diverse regels zitten elkaar dan minder snel in de weg.

Kortom, dit boek en de overige spannende jeugdboeken van de Kluitman-novelles zijn een echte aanrader voor jongeren vanaf 12 jaar die graag spannende actiefilms en series kijken, maar (nog) niet snel een boek zullen lezen.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden