Foto: PR

Opening Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek

Oude IJsselstreek - Vragen over de digitale overheid? Vanaf woensdag 9 juni kan men voor al deze vragen en meer terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Achterhoekse Poort.

Daar helpen ze met het vinden van informatie op internet en verwijzen door naar de juiste instanties.

Denk aan zaken als huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering. Bij de bibliotheek kan eenieder (ook niet-leden) gewoon tijdens openingsuren binnenlopen met vragen over de digitale overheid. Wanneer het gaat om persoonsgebonden informatie, kunnen ze een afspraak voor u maken met een van de lokale partners. Dit zijn organisaties waarmee de Bibliotheek lokaal samenwerkt zoals sociale raadslieden, welzijnsinstellingen, algemeen maatschappelijk werk en cliëntenondersteuners van de gemeente.

Voor iedereen die nog geen ervaring heeft met computers, biedt de Bibliotheek ook de Klik&Tik cursus aan. Hierin leert u op uw eigen tempo en in een klein groepje, omgaan met computer, tablet en internet. Ook is er de cursus DigiSterker, waarin men leert omgaan met websites van de overheid en met DigiD. Info of aanmelden: 088-0062929.

www.achterhoeksepoort.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden