Kennedyplein in Ulft.
Kennedyplein in Ulft. (Foto: Google Maps)

Controle naar drugsoverlast en illegale bewoning op Kennedyplein in Ulft

Ulft - Vandaag voeren de gemeente Oude IJsselstreek, de politie en de Omgevingsdienst Achterhoek (ODA) een integrale controle uit rondom het Kennedyplein in Ulft. 

Handel in drugs

De gemeente heeft signalen ontvangen over gebruik en handel van drugs en overlast in de omgeving van het Kennedyplein.

Kamerverhuur

Bovendien is er rondom het plein sprake van veel kamerverhuur, mogelijke bewoning in strijd met het bestemmingsplan en zijn er vermoedens van drugsproblematiek in enkele panden. 

Gedurende de dag bezoekt de gemeente verschillende panden aan de FB Deurvorststraat. 

Gevaren

De gemeente, ODA en politie voeren de controles uit. Ze gaan gesprekken aan met bewoners om hen bewust te maken van signalen en gevaren van ondermijning.

Deze actie is een onderdeel van de gezamenlijke aanpak ondermijning. Met deze controledag willen de partijen beter zicht krijgen op de bewoning van de panden en de bestaande (illegale) situaties.

Veiligheid en leefbaarheid

Het Kennedyplein en omgeving is de eerste locatie waar de gemeente een controledag houdt. Deze controledagen worden gehouden om de leefbaarheid en veiligheid in Oude IJsselstreek te vergroten en misstanden waar nodig op te pakken. 

Het voorkomen en bestrijden van ondermijnende criminaliteit is één van de speerpunten binnen het integrale veiligheidsbeleid, dat onlangs door de gemeenteraad is vastgesteld. Er zullen vaker dergelijke controles uitgevoerd worden om meer zicht te krijgen op mogelijke ondermijningsactiviteiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden