Nostalgische aardappelen poot machine
Nostalgische aardappelen poot machine (Foto: Aover de gäöt )

Aardappels poten op nostalgische wijze in Netterden

Netterden - In de voormalige Lech aan de Emmerikseweg, naast de oude Rhienekolk op de hoek van de Jonkerstraat in Netterden, heeft de biologische boer Jacco Keuper uit Megchelen op nostalgische wijze, het biologische aardappelras Texla gepoot.

De oude pootmachine werd bij de familie Konst in Megchelen ergens uit een donker hoekje te voorschijn gehaald en met wat smering hier en daar konden de aardappels gepoot worden.

Hoewel het de laatste dagen wel wat had geregend was de Netterdense klei toch lastig te bewerken. De ondergrond was enorm droog. Netterden is dan ook voor niets het droogste stukje van Nederland, wat menig inwoner in Netterden toch zorgen baart. Wat als het dit jaar weer zo’n droge zomer wordt als de afgelopen twee jaar? Het grondwaterpeil is op sommige stukken, zoals in de oude Rhienekolk, nu al erg laag.

Jacco Keuper heeft naast de aardappelen ook zomergerst gezaaid. Ook is er een deel van het perceel voorzien van Tubbinger bloemzaad van de VAL Oude IJsselstreek. Dit betekent dat in de bebouwde kom van Netterden volop biodiversiteit plaatsvindt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden