Foto:

De Bibliotheek helpt u door de lockdown!

Vanwege de verlengde coronamaatregelen, blijft de Bibliotheek helaas nog even beperkt geopend. Maar ook in deze tijd is de Bibliotheek Achterhoekse Poort er voor u!

De online Bibliotheek is gelukkig altijd geopend. Geeft u de voorkeur aan een papieren boek? Dan kunt u ook terecht bij de AfhaalBieb. Hier kunt u van tevoren bestelde boeken en tijdschriften afhalen en uitgelezen media retourneren. De uitleentermijn van de geleende materialen is automatisch verlengd, dus u hoeft niet bang te zijn voor een boete. Wanneer de vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort weer normaal geopend zijn, krijgt u nog ruim de gelegenheid om uw geleende materialen boetevrij in te leveren.

De online Bibliotheek is meer dan alleen lezen!

Als lid van de Bibliotheek, kunt u ook e-books en luisterboeken via www.onlinebibliotheek.nl of de online Bibliotheek app lenen. U kunt inloggen met het nummer op uw bibliotheekpasje. De uitleentermijn van e-books, die overigens ook zonder aparte e-reader te lezen zijn, kunt u sinds kort verlengen. U hoeft het e-book nu dus niet opnieuw te downloaden als de uitleentermijn verstrijkt. Lukt het downloaden van de e-books of luisterboeken niet? Neem dan contact op met het Servicebureau via 088-0062929.

U kunt als bibliotheeklid via de online Bibliotheek ook gratis gebruik maken van de TijdschriftenBieb, een app waarin u tijdschriften kunt lezen. Daarnaast kunt u op www.achterhoeksepoort.nl met diverse digitale bronnen de Bibliotheek in huis halen! Ook vindt u daar een uitgebreid aanbod van gratis cursussen. Van fotografie tot programmeren en van persoonlijke kracht tot commerciële vaardigheden, er zit voor iedereen wel wat bij.

Hoe werkt de AfhaalBieb?

De AfhaalBieb is bij alle vestigingen iedere maandag, woensdag en vrijdag geopend van 15.00 tot 17.00 uur. Bij de AfhaalBieb kunt u van tevoren besteld leesmateriaal afhalen en uitgelezen materiaal retourneren. U ontvangt een bericht indien u het bestelde materiaal tijdens de eerder genoemde openingstijden kunt komen afhalen.

Heeft u een online account? Reserveer dan via Mijn Bibliotheek of de Iguana app. Wilt u verrast worden of vindt u het lastig titels te kiezen? Dan kunt u op de momenten dat de AfhaalBieb geopend is, ook telefonisch een bestelling plaatsen voor boeken en tijdschriften die u wilt lezen. Iedere vestiging heeft daarvoor een eigen telefoonnummer:

Bibliotheek Aalten                          088-0062950

Bibliotheek Dinxperlo                    088-0062951

Bibliotheek Gendringen                088-0062955

Bibliotheek Terborg                       088-0062953

Bibliotheek Ulft                                088-0062952

Bibliotheek Varsseveld                 088-0062954

Is het voor u niet mogelijk om naar een van de vestigingen te komen? Geef dit dan ook telefonisch door, dan gaat de Bibliotheek op zoek naar een mogelijkheid om de bestelling bij u aan huis te bezorgen.

De Bibliotheek wil er nu ook graag voor u zijn. Hierbij staat úw veiligheid en gezondheid én die van haar medewerkers wel voorop. Het afhalen van een bestelling kan alleen wanneer u geen gezondheidsklachten heeft. Houd bij uw bezoek aan de AfhaalBieb minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar en de medewerkers van de Bibliotheek.

Meer informatie

Via www.achterhoeksepoort.nl, de Facebookpagina en de nieuwsbrief van de Bibliotheek Achterhoekse Poort blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden