<p>Een deel van het assortiment zuivel van Boer Lubbers.</p>

Een deel van het assortiment zuivel van Boer Lubbers.

(Foto: Meike Lubbers)

Boer Lubbers bv bestaat een jaar

Sinderen - Op de grote Migchelt op Sinderen, een prachtige oude boerderij, startte Meike Lubbers hier een jaar geleden haar eigen bedrijf Boer Lubbers bv, waar ze hun eigen geproduceerde melk verwerken tot verschillende soorten zuivel.

De grote Migchelt, een boerderij die bij velen bekend is van het Rimboebal, dat werd georganiseerd door de toenmalige boer; Theo Kemperman. In 2014 heeft de familie Lubbers het boerenbedrijf overgenomen en in een moderne stal worden er nu 95 koeien gemolken. Erik en Meike Lubbers bestieren dit bedrijf samen met hulp van de inmiddels gepensioneerde vader van Erik.

Er wordt geboerd met veel respect voor de natuur en milieu, zo bevat het bedrijf 4 hectare bos, 2 grote waterpoelen en heeft de stal een speciale emissie arme vloer om de uitstoot van stikstof te beperken. Er is veel wild te zien, zoals reeën, hazen, konijnen, vossen, fazanten, uilen, buizerds en meer. Op 18 april 2020 is Meike Lubbers gestart met het bedrijf Boer Lubbers en verwerkt daar de melk tot karnemelk, yoghurt, boter, hangop en meer lekkers. Er is met opzet geen winkel gemaakt, maar alleen een afhaalpunt waar men de zuivel van te voren moet bestellen.

www.boerlubbers.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden