Marcel Giesen van Magic Outdoor.
Marcel Giesen van Magic Outdoor. (Foto: PR)

Neem op Moederdag je moeder in het bootje

Terborg - Magic Outdoor Sports uit Gendringen heeft speciaal voor Moederdag een bijzondere activiteit opgezet. “We kunnen het virus niet keren, maar we kunnen het leven wel een beetje leuker maken.” aldus Marcel Giesen, eigenaar van Magic.

“We zitten allemaal al maanden thuis. Dat is niet leuk, dat is niet gezond en dat is niet nodig.”

Marcel denkt dat met een beetje creativiteit wel degelijk leuke uitstapjes te maken zijn. “Neem nou Moederdag. Iedereen weet hoe dat gaat. Mama krijgt ontbijt op bed, een kus van de kinderen en hagelslag tussen de dekens. En dat was het dan. Maar Moederdag is een prachtdag om er eens met het hele gezin op uit te trekken. Dat kan ook coronaproof! Want waar is nog ruimte? Op het water! Hoe mooi is het als je als gezinnetje in een bootje kunt stappen om een paar uur op de Oude IJssel te peddelen? Mama met papa en de kinderen. Of mama alleen met de kinderen. Of zelfs mama alleen met papa. Maar papa alleen met de kinderen kan dus niet. Het is een moederdagactiviteit.”

Het plan is simpel. Op zondag 9 mei is Magic Outdoor Sports vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur met 20 kano’s aanwezig bij de aanlegsteiger aan de Ettensestraat bij de Terborgse Handelsonderneming. Voor 7,50 euro per persoon kunnen moeders met aanhang daar dan een 2- of meerpersoonsboot meekrijgen en samen een paar uur heerlijk gaan peddelen op de Oude IJssel.

En Marcel is overtuigd van het succes van zo’n peddeltochtje: “Wij hebben heel vaak van dit soort tochten met bedrijven en scholen en ik merk het elke keer weer: van een paar uur met mekaar op het water worden mensen gewoon heel gelukkig!”

Magic heeft veiligheid hoog in het vaandel. De boten zijn uiterst stabiel en alle mensen in de boot dragen verplicht een reddingsvest. Die zitten bij de prijs inbegrepen. Bij de afvaart helpen instructeurs van Magic de mensen in de boot en bij terugkomst worden boten en peddels gedesinfecteerd.Voor het reserveren van een boot bel met Magic Outdoorsports: 06-20411002.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden