Gemeente start met maatschappelijke banen

Oude IJsselstreek - De gemeente Oude IJsselstreek start met het realiseren van maatschappelijke banen. 

Met deze maatschappelijke banen wil de gemeente werkzoekenden, voor wie het binnen de huidige arbeidsmarkt niet gemakkelijk is om regulier betaald werk te krijgen, een kans op werk bieden. Het doel is uiteindelijke rond de 20 banen te realiseren. 

Participatiebedrijf STOER wordt verantwoordelijk voor de bemiddeling en begeleiding van de werkzoekende.
Maatschappelijke banen zijn betaalde banen waarin aanvullend werk wordt gecreëerd dat anders niet wordt uitgevoerd. Deze maatschappelijke banen wil de gemeente creëren bij maatschappelijke instellingen op het gebied van zorg, welzijn, onderwijs, kinderopvang, cultuur en sport.

De gemeente gaat in gesprek met maatschappelijke instellingen om samen te verkennen welke werkzaamheden hiervoor geschikt zijn.

Wethouder Bert Kuster: “Een baan voor iedereen is ons ultieme doel. Wij zijn er van overtuigd dat werken in welke vorm dan ook bijdraagt aan het welzijn, zelfvertrouwen, geluk en gezondheid van onze inwoners. Wij sluiten daarbij niemand uit.”
De inwoner die aan de slag gaat binnen een maatschappelijke baan krijgt een dienstverband met een loon op basis van het wettelijke minimumloon. Het gaat om bijstandsgerechtigden voor wie het moeilijk is regulier betaald werk te krijgen.
Het college voert met dit besluit de motie uit van de gemeenteraad. In de motie onderstreept de raad het belang dat iedereen de kans krijgt om betaald werk te doen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden