Gemeente koopt grond terug van AGroGas

Varsseveld - In een overleg met AGroGas op donderdag 8 april heeft de gemeente geconstateerd dat AGroGas definitief niet heeft voldaan aan de opschortende voorwaarden uit de terugkoopovereenkomst van december 2020. Bovendien heeft AGroGas zelf bevestigd dat zij de realisatie van de biovergistingsinstallatie op het bedrijventerrein niet langer haalbaar acht.

AGroGas heeft in december 2018 gronden van de gemeente gekocht op bedrijventerrein Hofskamp Oost II in Varsseveld voor de bouw van een biovergister. 

Omdat vorig jaar de gestelde termijn van start bouw uit deze overeenkomst niet werd gehaald, sloten de gemeente en AGroGas in december vorig jaar een zogenaamde terugkoopovereenkomst. Hierin kwamen beide partijen een aantal opschortende voorwaarden overeen waaraan voldaan moest worden om de terugkoop te voorkomen. De eerste deadline voor een van de opschortende voorwaarden van deze overeenkomst liep 31 maart af. In het overleg van 8 april werd duidelijk dat AGroGas niet kon voldoen aan deze opschortende voorwaarde, waardoor de terugkoop van de grond definitief opgestart wordt. 

Praktisch betekent dit dat de gemeente de betreffende gronden op het bedrijventerrein uiterlijk aan het einde van deze maand weer terug geleverd krijgt van AGroGas. 

AGroGas meldde in het overleg ook dat in de ledenvergadering van 7 april de leden zijn geïnformeerd dat zij, vanwege de samenloop van een aantal factoren, niet langer door gaat met de ontwikkeling van een biovergister.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden