Foto:

Leerlingen Oersprong leggen bloemstuk bij oorlogsmonument

Ulft - Leerlingen van groep 8 van kindcentrum Oersprong hebben donderdag 1 april een bloemstuk gelegd bij het oorlogsmonument op het Kennedyplein. Dit was voor hen de start van het thema Tweede Wereldoorlog dat ze gaan behandelen.

Op donderdag 1 april is gekozen omdat 76 jaar geleden Ulft is bevrijd door de geallieerden. De Oersprong heeft het oorlogmonument op het Kennedyplein geadopteerd. Bij de bloemlegging hebben vier kinderen een passend gedicht voorgedragen. 

Terug op school zijn ze gestart met de vlogs van Anne Frank en hebben ze een start gemaakt met de kunstkalender ‘75 jaar bevrijding Oude IJsselstreek’. De educatieve verjaardagskalender verhaalt in woord en beeld de oorlogsgeschiedenis in Wisch en Gendringen. Beeldend kunstenaars uit de gemeente hebben een bijdrage geleverd.

Deze middag is beschreven door de kinderen met de volgende woorden. ‘Ik heb vandaag de bevrijding van Ulft herdacht. Op het Kennedyplein hebben vier kinderen een gedicht gelezen, dit vond ik een speciaal moment.’

‘Vandaag op 1 april hebben we een krans gelegd, ik heb veel van Anne Frank geleerd.’

‘We hebben veel geleerd over de bevrijding van Ulft en de oorlog. We hebben ook een mooie krans gelegd en ik dacht: Gelukkig zijn wij vrij om iets te doen en er is vrede.’

‘Op school gingen we praten over de Tweede Wereldoorlog, het was echt interessant.’

‘Ik vond het leuk en bijzonder om te doen, erg speciaal en mooi.’

Meer berichten