Fahrenheit fesitval.
Fahrenheit fesitval. (Foto: Fahrenheit Festival )

Farhenheit Festival slaat handen ineen met Optimaal FM

WINTERSWIJK/ULFT – Het festivalseizoen dit jaar is verre van zeker. Ook voor het Winterswijks Fahrenheit festival is het een onzekere periode. Echter heeft de organisatie niet stilgezeten en komt het met een eigen radioshow. “Langzamerhand zitten we in een sleur. Het licht aan het einde van de tunnel brand nog maar vaag, dus willen we weer perspectief bieden en bovenal onze festivalmuziek weer bij de mensen krijgen. Waar kan dat nou beter dan op de radio? Met een maandelijkse zaterdagavondshow op Optimaal FM willen we mensen weer uit deze sleur halen”, spreekt Jaap Bruijstens, organisator van Fahrenheit festival, vol enthousiasme. 

Fahrenheit festival is inmiddels een festival met een reputatie in de Achterhoek. Met de locatie aan het water, disco- en housemuziek en een sfeervol uiterlijk heeft het festival een uniek concept. Vorig jaar zou de derde editie van Fahrenheit plaatsvinden. Met een uitbreiding naar 2000 kaarten en de komst van een tweede podium had het festival een optimistisch jaar. Helaas gooide Covid-19 roet in het eten. Desondanks bood de organisatie met een interactieve livestream de bezoekers alsnog een mooie zaterdag. Met in totaal 44.000 bereikte mensen een geslaagde actie.

Fahrenheit Radio

Na het ontvangen van de positieve reacties wilde de organisatie er een schepje bovenop doen. “Het goede gevoel en de sfeer die het festival met zich meebrengt overstijgt alleen die ene festivaldag. Mensen hunkeren naar deze sfeer, vooral in deze tijd. Met dit uitgangspunt kwam het idee om een radioshow op te zetten. De combinatie van disco, house, zon en strand lijkt tegenwoordig op een utopie, maar juist deze combinatie laten we terugkomen in onze show”, aldus Jaap.

Met de mogelijkheid om in de studio van Optimaal FM te draaien, staat al het apparatuur al klaar voor de organisatie. “Optimaal FM biedt ons de ruimte om ons eigen ding te doen en helpt ons enorm. Een fantastische samenwerking.” Jaap gaat verder: “Met ons netwerk hebben we veel mogelijkheden om een mooie show op te zetten. We zijn immers zelf DJ, alhoewel het op de radio echt een vak apart is. Bovendien staan er genoeg artiesten te springen om op de radio te draaien.” Naast de muziek gaan ze elke show ook van start met rubrieken als ‘Echt gebeurd?!’, ‘De plaat van de maand’ en ‘Dilemma’s met Fahrenheit’.

De start

De eerste show gaat deze zaterdag 27 februari van start. Na een aantal keer geproefd te hebben bij bestaande shows op Optimaal FM, starten ze nu op eigen benen. De bedoeling is om Optimaal FM elke laatste zaterdagavond van de maand om te toveren tot ‘Fahrenheit Radio’.

Fahrenheit 2021

Met de komst van de show biedt de organisatie weer perspectief. “De voetjes mogen van de vloer en wij mogen eindelijk weer ons ding doen: aan de knoppen draaien. Tot we 31 juli weer met elkaar op het strand staan, de zonsondergang toe te dansen bij Beachclub MEER, kunnen we het festivalgevoel zo bij ons publiek brengen”, vertelt Jaap met een glimlach.

De eerste show gaat deze zaterdag 27 februari om 20.00 uur van start en duurt tot 00:00. De zender is te luisteren via www.optimaalfm.nl of via de ether: 94.7 MHz (Vethuizen), 105.5 MHz(Varsseveld), 105.6 MHz (FM) (Didam), 106.2 MHz (FM) (Doetinchem).

Meer berichten