<p>Coverfoto.</p>

Coverfoto.

(Foto: Picasa)

Boek over voetbal in coronatijd: Ons Voetbal

Regio - Een nieuw boek. Alsof we daarop zitten te wachten. Het einde. Daar wachten we op. Of toch het begin van het einde. Van deze prutstijd. De belangrijkste bijzaak van het leven is een slap aftreksel van Marble Mania geworden. Okay, wellicht een lichte overdrijving, maar toch. Voetbal zonder publiek is als slagroom zonder suiker; ‘t ziet er leuk uit maar het smaakt nergens naar. Daarom: een boek met de titel ‘Ons Voetbal - Een reliekroman’. Een boek ter herinnering aan hoe het ooit was, een bezoek aan het stadion. Opdat we nooit vergeten.

In een kort verhaal wordt de route naar de thuiswedstrijd beschreven. Met krachtige knipoog, dat wel. Van ‘onderweg naar Doetinchem’ via het ‘Verzamelen bij Benno’ en het wandelen ‘Van Benno naar het stadion’, naar de wedstrijd zelf (‘Eerste helft’, ‘Rust’, ‘Tweede Helft’). Om te eindigen met ‘De derde helft’ en de bipolaire ‘Terugrit’. Wel zo netjes. 

Niet zo gedetailleerd als Ilja Leonard Pfeijffer, wél met gevoel voor de glimlach. De schrijver (niet Pfeijffer dus, maar Tim Lubberdink): “Dat is het belangrijkste doel van dit boek; terug kunnen dromen over hoe het was en straks hopelijk weer zal zijn - en altijd met een grote glimlach op je gezicht.” 

Rauwe teksten worden geïllustreerd door rauwe foto’s: fotograaf Theo Kock legde een thuiswedstrijd vast tijdens ‘coronatijd’. Geen plezierig beeld, wel mooie foto’s. En stiekem vul je in gedachten de plekken zelf met mensen.

Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Hermans en is vanaf 9 maart verkrijgbaar. 

Meer berichten