Ode aan de DRU drive-thru

ULFT – De drive-thru ‘Ode aan de DRU’ door de SSP hal is vanaf 26 februari te bezichtigen. Bezoekers kunnen - naast het bestellen van een menu - vanuit hun auto een route afleggen langs acht presentaties, die samen een ode brengen aan de DRU.

Het DRU Industriepark en het Nederlands IJzermuseum hebben de handen ineengeslagen en brengen de historie van de ‘Huttenkeerls’ tot leven. Naast grote foto’s en objecten uit de tijd waarin de DRU bakermat was van de ijzerindustrie, kunnen de bezoekers QR-codes scannen en op hun telefoon meer uitleg horen.

“De expo-to-go is een geweldige manier om veilig vanuit je auto een lekker hapje eten af te halen in de SSP hal, terwijl je je onderdompelt in de historie van de DRU”, zegt directeur Juliëtte Hofman van het DRU Industriepark.

“Het is een indrukwekkende visuele presentatie over de geschiedenis van ons prachtige terrein, ondersteund door audiofragmenten die zijn ingesproken door oud-medewerkers én huidige medewerkers van de DRU. Deze audiofragmenten speel je af op je telefoon en vertellen je de smeuïgste anekdotes terwijl je langs de verschillende presentaties rijdt. En om de beleving compleet te maken, kun je tegelijkertijd een heerlijke ‘Wat de pot schaft-maaltijd’ bestellen om mee te nemen. Iedere week stellen de chefs van grand café Het Schaftlokaal wisselende maaltijden samen en in de weekenden is onze befaamde potten- en pannenproeverijen weer verkrijgbaar.”

De acht thema’s die in de gratis toegankelijke Expo-to-go worden uitgelicht, zijn: Werk, Kunst, Standbeeld, Portier, SSP hal, Directeuren, Machinepark en Emailleren. “De bezoeker maakt acht grote stappen door de geschiedenis van de DRU en over het fabrieksterrein”, vertelt een woordvoerder van het Nederlands IJzermuseum. “Acht flitsen uit de rijke historie van de DRU.”

De Ode aan de DRU-drive-thru is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de drive-thru in de SSP hal. Kijk hiervoor op hetschaftlokaal.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden