Theaterfabriek Gekkoo komt met nieuwe serie gratis theaterlessen

Regio - Theaterfabriek Gekkoo komt met nieuwe serie gratis workshops voor jongeren en volwassenen met een beperking.

Nu zoveel in het teken staat van maatregelen en richtlijnen kampen veel mensen die zorg nodig hebben met gevoelens van eenzaamheid en angst. Daarom ontstond in het voorjaar van 2020 bij Theaterfabriek Gekkoo een fris plan om in tijden van aan-huis-gebonden-zijn online theaterlessen aan te bieden aan jongeren en volwassenen met een beperking.
Er werd een hoorspel gemaakt, een sprookje én een videoclip. Na de zomer konden de deelnemers elkaar eindelijk echt ontmoeten om het resultaat te zien van de lessen.

Het grote enthousiasme en het plezier hebben geleid tot een vervolg. De docenten gaan vanaf maart weer van start.
De deelnemers worden wekelijks meegenomen in de wereld van de verbeelding met behulp van onder andere verhalen en muziek. Vanuit improvisatie worden ze aangezet tot spelen. Ze maken zelf een verhaal met beeld, geluid én speciale effecten. Dat kan een sprookje zijn, maar ook een videoclip of een hoorspel. Hiervan wordt een film gemaakt die nog voor de zomer zal worden vertoond.
Dankzij de financiële steun van Elver, de gemeente Oude IJsselstreek en de gemeente Doetinchem (Buurtplein en Noaberfonds) kunnen de lessen ook dit voorjaar gratis worden aangeboden. Iedereen vanaf 12 jaar, met een beperking, kan zich tot 22 februari opgeven via www.gekkoo.nl/onlinesamenzijn.

Op de website staan ook de data en tijden van de groepen (7 lessen van 1 uur). Om deel te kunnen nemen moet je beschikken over een internetverbinding en een apparaat waarmee je kunt ‘beeldbellen’. Na aanmelding wordt door één van de docenten contact opgenomen voor een kort intakegesprek. Na dit gesprek worden de deelnemers ingedeeld in drie groepen van zes tot acht spelers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden