Uitkomen met je inkomen | Oude IJsselstreek Vizier


<p>Geldzorgen.</p>

Geldzorgen.

(Foto: Pixabay)

Uitkomen met je inkomen

Oude IJsselstreek - Wie het inzicht in zijn of haar geldzaken kwijt is weer grip op de knip wil krijgen, kan hulp inschakelen bij Stichting SchuldHulpMaatje. Ook als er nog geen schulden zijn.

Echtscheiding, werkloosheid, ziekte of de gevolgen van de coronacrisis: het kan zo het begin zijn van achterstand in de huur of van de zorgpremie. Of gewoon niet lekker in je vel zitten en jezelf verwennen met net iets te veel of te dure aankopen waardoor je aan het eind van de maand niet alle rekeningen kunt betalen.

Ook als 18-jarige wanneer je ineens financieel volwassen moet zijn, komt er veel op je af en word je bloot gesteld aan de vele verleidingen van online aankopen.

Rondkomen met je inkomen

Een maatje kan helpen om te voorkomen dat deze achterstanden uitgroeien tot grote schulden met als gevolg slapeloze nachten, veel stress en extra kosten.

Een maatje helpt onder meer bij het ordenen van de administratie, het in beeld brengen van inkomsten en uitgaven, het maken van een overzicht van schulden (betalingsachterstanden, roodstaan, creditcard, studieschuld, doorlopend krediet, koop op afbetaling, boetes), het aanvragen van toeslagen, minimaregelingen en kwijtscheldingen, het meegaan naar organisaties en instanties en het zelfstandig weer verder kunnen en geld overhouden voor onverwachte uitgaven.

Maatjes

Maatjes zijn getrainde vrijwilligers die een gerichte scholing hebben gevolgd en helpen om weer grip te krijgen op de eigen financiële administratie.

Hulp bij geldzaken in Oude IJsselstreek

Inwoners in de Oude IJsselstreek die het inzicht in de financiële situatie kwijt zijn en meer grip op de uitgaven willen hebben, kunnen zich aanmelden via de website of e-mail of door telefonisch contact op te nemen met Elfriede te Hennepe, senior budgetconsulent. De hulp is gratis.

Informatie: info@schuldhulpmaatje-oudeijsselstreek.nl, 06-51064003.

www.schuldentelefoonoudeijsselstreek.nl

Meer berichten