Miracle Sound in coronatijd | Oude IJsselstreek Vizier


Foto: Carlo Stevering

Miracle Sound in coronatijd

Doetinchem - Miracle Sound uit Doetinchem is een vrouwenkoor met 25 leden. Hoe beleeft en overleeft een koor deze coronatijd? “Samenkomen om te repeteren mag al een hele tijd niet meer”, vertelt secrtaris Ineke Bais. 

“Toen de eerste restricties bekend werden mocht een koor niet meer binnen in haar eigen repetitieruimte zingen. Geen nood, het weer was goed. Naar buiten dus. Op het terrein van Olympia, korfbalvereniging in Doetinchem mocht Miracle Sound buiten komen zingen. Maar toen werd het te koud en te donker. Een gymzaal aan de Ottawastraat met een enorm ventilatieapparaat, helaas zonder verwarming, werd gehuurd. Ook dat werd te koud en later was samenkomen en samenzingen ook niet meer toegestaan.”

“Toen kwam de mogelijkheid als koor gebruik te maken van de app Zoom. Dirigent Els Peters maakt voor iedere donderdagavond een zang-gerelateerd programma. Op deze manier houdt het koor contact met elkaar en wordt er met belangstelling naar ieders wel en wee geluisterd. Er wordt gezongen, gelachen en geleerd.”

Verder bedenkt ook het bestuur ludieke acties. Acties om de betrokkenheid van haar leden te bewaken. 2020 was het jaar waarin Miracle Sound een mooi programma had samengesteld om haar 30-jarig bestaan te vieren. Waaronder een werkweekend in de outback van de Achterhoek. Deze activiteiten mogen wachten op betere tijden. 

Meer berichten