Waarom van energieleverancier wisselen loont [aangeboden door consumentenbond]


Foto:
aangeboden door consumentenbond

Waarom van energieleverancier wisselen loont

Weer een prijsverhoging. Elk jaar gaat je elektriciteitsrekening omhoog… Er zijn zoveel energieleveranciers en je bent al jaren loyaal aan de jouwe. Dat moet toch beloond worden? Dat zou je denken. De vraag ‘waarom zou je energie vergelijken?’ wordt na het lezen van de eerste zinnen in dit artikel steeds duidelijker. Je kunt namelijk enorm veel besparen op je energierekening wanneer je regelmatig overstapt. Je betaalt mogelijk maar liefst €500,- per jaar te veel aan energiekosten. Dat moet goedkoper kunnen!

Regelmatig van energieleverancier veranderen

Het is een goede manier om te besparen op de maandelijkse facturen. De energiemarkt is zeer concurrerend en er komen regelmatig nieuwe deals beschikbaar. Het is gebruikelijk om het energietarief te vergeten, wat betekent dat je onbewust doorschuift naar een duurder variabel tarief zonder dat je je dat realiseert. Variabele tarieven zijn vaak het duurst, wat betekent dat er mogelijk enorme besparingen kunnen worden gerealiseerd door over te stappen op een vast tarief.

Je kunt er zelfs voor kiezen om mee te doen met een collectieve energie inkoop. Daarvoor schrijf je je eenvoudig in bij een organisatie die een energieveiling organiseert. Daar wordt duidelijk wat het product precies is, welke voorwaarden er gelden en wanneer en tót wanneer je een contract aangaat. Tijdens de energieveiling bieden de leveranciers tegen elkaar op. De leverancier met de beste voorwaarden, wint.

Er zijn verschillende redenen waarom je kunt overwegen om van energieleverancier te veranderen:

  • Een goedkopere deal - door het vergelijken van energieleveranciers per jaar, kun je mogelijk honderden euro’s besparen op de kosten van het gas en de elektriciteit.
  • Betere service - energievergelijkingen maken op basis van de leveranciersbeoordelingen? Dat kan! Zodat jij de beste energieleverancier voor jouw situatie kunt vinden.
  • Groenere energie -  switchen naar een leverancier die hernieuwbare energie gebruikt (wat indirect ook geld kan besparen!


De energiemarkt is zeer concurrerend en er komen regelmatig nieuwe deals beschikbaar, houd je ogen dus goed open! 

Meer berichten