Het Ettens Mannenkoor staat stil bij Kerst 2020


Koorleden ontvangen een kerststol
Koorleden ontvangen een kerststol (Foto: PR Ettens Mannenkoor)

Het Ettens Mannenkoor staat stil bij Kerst 2020

Het is december en het Ettens Mannenkoor is gedwongen stil, zingt niet, repeteert niet en geeft geen concerten. December is altijd een feestelijke maand waarin het koor in de donkere dagen voor de Kerst prachtige winter- en kerstconcerten geeft voor een talrijk en enthousiast publiek. Dit jaar niet, het blijft stil.

Het is een vreemd en lastig jaar geweest waarin we dingen hebben meegemaakt die over het algemeen alleen in dictaturen voorkomen: gedwongen sluitingen en een verbod om in groepen samen te komen. In Nederland zijn we dat niet gewend en hebben dat in driekwart eeuw niet meer gezien. Na een gedwongen pauze van vijf maanden vanaf begin maart kon het koor vanaf begin september zes weken repeteren in kleine groepen. Vanaf 14 oktober is Zaal Köster in Etten, de repetitieruimte van het EMK, net als de rest van de horeca in Nederland opnieuw gedwongen gesloten. Daarna is het koor digitaal gaan repeteren waarbij de zangers via internet en onder leiding van dirigent Nick Moritz en vocal coach/pianist Armanda te Brink zelf thuis oefenen. Ook nu in december zingen de koorleden nog steeds alleen in hun eigen huis.

Het Ettens Mannenkoor kijkt vooruit naar 2021 waarin iedereen in de wereld hoopt ergens in het jaar weer in volledige vrijheid te kunnen bepalen wat we doen en de zangers weer samen kunnen zingen. Niet meer ieder voor zich in zijn eigen huis, maar weer samen sprankelend en flonkerend zingen voor een dankbaar publiek.

Om dit gevoel van “samen” te ondersteunen gaat het bestuur bij alle ruim honderd zangers en ondersteuners van het koor langs om de beste wensen voor 2021 persoonlijk over te brengen en een feestelijke kerststol te overhandingen.

Meer berichten