Schrijfactie Amnesty in pop-up boeken- en platen winkel | Oude IJsselstreek Vizier

Schrijfactie Amnesty in pop-up boeken- en platen winkel

Ulft - Amnesty Ulft heeft sinds kort een pop-up boeken- en platenwinkel in het winkelcentrum van Ulft. Deze is tot eind december elke zaterdag open.

Naast de verkoop van boeken en platen wil Amnesty Ulft ook meedoen aan Write for Rights, een schrijfactie rondom 10 december, de dag van de rechten van de mens.
Wereldwijd worden tijdens de Write For Rights-actie miljoenen brieven geschreven naar regeringen van verschillende landen om hen onder druk te zetten. Met postzakken vol brieven dwingt Amnesty machthebbers onrecht aan te pakken. Vaak helpt de extra aandacht om onderdrukten vrij te krijgen of te zorgen voor bescherming of gerechtigheid.

Dit jaar komt Amnesty onder andere in actie voor Paing Phyo Min uit Myanmar. Hij is veroordeeld tot zes jaar cel omdat hij een gedicht schreef over het leger. Paing Phyo Min is een studentenleider en lid van een poëziegroep. De groep werd gearresteerd na hun comedy optreden. Verkleed als soldaten maakten ze grappen over het leger. De Amnesty-groep roept daarom iedereen op om brieven te schrijven tegen onrecht, rond 10 december, Internationale dag van de Rechten van de Mens. 

Wie mee wil doen aan deze wereldwijde Write For Rights- actie kan een schrijfpakketje met voorbeeldbrieven komen halen in de winkel.

De pop-up boeken- en platenwinkel van Amnesty bevindt zich in winkelcentrum ‘De Blenk’, boven de Wibra. De ingang zit tussen de Wibra en de Aldi en bezoekers moeten met een trap naar boven. 

De winkel is coronaproof ingericht. Er kunnen 20 bezoekers tegelijk in de winkel hun aankopen doen. Deze week zal er weer nieuw materiaal toegevoegd worden aan de voorraad boeken, platen, cd’s en dvd’s. Ook zullen er vanaf zaterdag kerstkaarten en kaarsen van Amnesty te koop zijn. 

De winkel is zaterdag 5 december weer open van 10.00 tot 16.00 uur en daarna nog elke zaterdag tot eind december.

Meer berichten