Langs landerijen, bos en waterkant | Oude IJsselstreek Vizier


Foto:
Wandelingen Oude IJsselstreek

Langs landerijen, bos en waterkant

Voorst - De VVV Oude IJsselstreek heeft negen wandelroutes gebundeld in een handzaam boekje. Martijn Kraan, eindredacteur van deze krant, loopt deze weken de routes uit dit boekje en neemt daarbij zijn camera mee.

Het Rondje Voorst was een prima zondagse wandeling met de kinderen, want met vijf kilometer goed te behappen. Normaal gesproken zijn er onderweg pauzelocaties voor een hapje en drankje (zoals Restaurant Engbergen, ‘t Lohr en Van Hal), maar ja, we leven in coronatijd... De brochure met alle routes is gratis verkrijgbaar bij het DRU Industriepunt in Ulft.

De derde wandeling is Rondje Voorst. Met 5 kilometer is dit het kortste rondje uit het boekje van negen wandelingen. Volg de bordjes met de gele voetstapjes vanaf het startpunt, het Toeristisch Overstap Punt bij Van Hal aan de Grensweg in Voorst. Een fraaie wandeling over rustige paden (alhoewel: op deze zonnige zondag hadden veel fietsers en wandelaars het idee opgevat een ommetje te maken) langs landerijen, langs de waterkant van de Aa-strang en door bos Engbergen.

www.vvvoudeijsselstreek.nl

Meer berichten