[aangeboden door fietsenopfietsen.nl] 5 redenen waarom je vaker de fiets moet pakken


Foto:
aangeboden door fietsenopfietsen.nl

5 redenen waarom je vaker de fiets moet pakken

We horen zo vaak dat we allemaal vaker zouden moeten fietsen in plaats van de auto te nemen. Dit om het milieu te besparen en het verkeer te ontzien. Natuurlijk is het milieu een hele belangrijke factor waar we allemaal in alle omstandigheden rekening mee zouden moeten houden. Maar als je regelmatig de fiets pakt, heeft dat ook vele andere voordelen die je leven helemaal kunnen veranderen. Wij hebben de vijf belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet:

1. Je bekijkt de omgeving met andere ogen

Misschien woon je al jaren op de plek die je thuis noemt, of ben je net verhuisd. Maar hoe goed ken je eigenlijk je omgeving? Als je regelmatig met de fiets de omgeving verkent en soms ook wat verder weg gaat, leer je het landschap en alles wat zich daarin bevindt op een hele andere manier kennen. Misschien kom je nog voor hele leuke verrassingen te staan en ontdek je plekjes die je met de auto nooit zou zien!

2. Het houdt je gezond, jong en slank

Fietsen is goed voor je algehele gezondheid. Je traint er bijna alle spiergroepen mee - inclusief je hart - en verhoogt je bloedsomloop. Door regelmatig te fietsen krijg je een betere algehele conditie, val je af en verhoog je tegelijkertijd je spiermassa. Je komt dus letterlijk beter in je vel te zitten en zal gezonder en fitter worden.

3. Het kost je niks

Fietsen is, in vergelijking met autorijden of het openbaar vervoer, veel goedkoper. Het is bijna gratis. Na de investering van de aanschaf van een damesfiets of herenfiets en een paar goede sloten, hoef je alleen af en toe wat onderhoud te plegen.

4. Je wordt er gelukkig van

De beweging in de buitenlucht maakt je vrolijk. Net als met sporten maakt je lichaam ook tijdens het fietsen gelukshormonen aan. Een enkele fietstocht maakt je dus blij en wanneer je fietsen onderdeel maakt van je leefpatroon zal je er ook op langere termijn veel gelukkiger door worden.

5. Fietsen kan altijd en is coronaproof

Fietsen is een uitje en een vrijetijdsbesteding die je altijd kunt doen, ook tijdens de coronapandemie. Je kunt nu misschien niet lunchen in een restaurant, maar je kunt ook een lekker maaltje afhalen voor thuis of genieten van een picknick onderweg. Ook voor je dagelijkse woon-werkverkeer is het beter om je tweewieler te pakken dan de bus te nemen omdat je dan minder snel kans op besmetting hebt.

Alleen maar pluspunten

Eigenlijk heeft het dus alleen maar voordelen om voor de fiets te kiezen in plaats van een ander vervoermiddel. Laat je daarom niet weerhouden door de inspanning die je moet leveren of door slecht weer. Met een regenpak en warme kleding ben je overal tegen bestand. Zelfs na de inspanning in een regenbui is het daarna heerlijk als je weer naar binnen kan gaan. Dat is al een beloning op zich, maar je échte beloning is veel groter: regelmatig een portie gelukshormonen gecombineerd met een betere gezondheid en een slanker lijf; wat wil je nog meer?

Meer berichten