Foto:

Brieven schrijven tegen onrecht

Varsseveld - Werkgroep Varsseveld van Amnesty International roept iedereen op om brieven te schrijven tegen onrecht, rond 10 december, Internationale dag van de Rechten van de Mens. 

Wie mee wil doen aan de wereldwijde Write For Rights- actie kan een schrijfpakketje met tien voorbeeldbrieven aanvragen bij de werkgroep Varsseveld via 0315-617592. Deze brieven kan men met de hand overschrijven. Schrijfpapier en pen zijn inbegrepen. Ook is het mogelijk kaarten te sturen naar de mensen die onrecht wordt aangedaan, om hen moed in te spreken. Het schrijfpakket is ook via de website te verkrijgen, waar de voorbeeldbrieven ook zijn te downloaden: www.amnesty.nl/organiseren/tips-materialen.

Geschreven brieven en kaarten kan men (zonder enveloppen) inleveren bij de werkgroep, om zo te portokosten te beperken. De werkgroep stuurt ze dan in één keer door naar het hoofdkantoor in Amsterdam. Inleveren kan uiterlijk zaterdag 19 december bij Annemieke Hartemink, Kasselderstraat 6C Sinderen of Janny Hiddink, Buulsdijk 8 Westendorp.

Het versturen van de brieven kost natuurlijk geld. Een vrijwillige bijdrage is welkom op banknr. NL71TRIO0197722687 t.n.v. Amnesty International afd. Varsseveld, met vermelding ‘porto’.

Wereldwijd worden tijdens de Write For Rights-actie miljoenen brieven geschreven naar regeringen van verschillende landen om hen onder druk te zetten. Schrijven heeft effect. Met postzakken vol brieven dwingt Amnesty machthebbers onrecht aan te pakken. Vaak helpt de extra aandacht om onderdrukten vrij te krijgen of te zorgen voor bescherming of gerechtigheid.

Dit jaar komt Amnesty onder andere in actie voor Paing Phyo Min uit Myanmar. Hij is veroordeeld tot zes jaar cel omdat hij een gedicht schreef over het leger. Paing Phyo Min is een studentenleider en lid van een poëziegroep. De groep werd gearresteerd na hun comedy optreden, verkleed als soldaten maakten ze grappen over het leger. 

Ook komt Amnesty in actie voor biologiestudenten Melike Balkan en Özgür Gür uit Turkije. Zij sloten zich aan bij een solidariteitsgroep voor lhbti’ers en tijdens een vreedzame actie gebruikten agenten buitensporig geweld en werden veel studenten gearresteerd. Melike en Özgür kunnen 3 jaar celstraf krijgen voor hun LHBTI-activisme. Help mee om alle aanklachten tegen hen te laten vallen. 

Lees hier een kleine greep uit de vele succesverhalen van afgelopen jaren:  https://bit.ly/3lPcCc4.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden