Foto:

Achterhoekse versie van Fransje Piepelaar

Regio - Gijs Jolink, Hans Keuper, Frans Miggelbrink en andere bekende Achterhoekers lezen voor uit de Achterhoekse versie van 'Fransje Piepelaar die in een hond ging wonen'.

In dit boek beschrijft Leny Hamminga de avonturen van het muisje Fransje die het veilige muizennest moet verlaten als er zich nieuwe broertjes en zusjes aandienen. In zijn tocht neemt Fransje de lezers mee op avontuur. Het bijzondere van Fransje is dat hij Achterhoeks praat, net als alle andere muizen en dieren in het boek dat voor het overige in het Nederlands is geschreven. De avonturen van Fransje zijn speels en sprookjesachtig weergegeven door illustrator Sanne Bruinsma.

Columnist Frans Miggelbrink leest voor, maar ook andere Achterhoekers die gedeelten uit het boek voorlezen zijn festivalorganisator Gijs Jolink, dichteres/schrijfster Esther Kämink, Omroep Gelderland journalist Angelique Krüger, burgemeester van Aalten, Anton Stapelkamp en muzikant Hans Keuper.
De filmpjes zijn vanaf 21 november te zien op de Facebook- en Twitteraccounts van het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers: www.facebook.com/ErfgoedcentrumAL en www.twitter.com/Erfgoedcentrum

Het (voorlees)boek is bestemd voor kinderen van 4 tot 10 jaar en te koop voor 14,95 euro in de boekhandel en via:

achterhoekseboeken.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden