Kerkdiensten Allerheiligen, Allerzielen Mauritiuskerk Silvolde.

Kerkdiensten in de Maurituskerk te Silvolde op zondag 1 november om 10:00 en op maandag 2 november om 19:00 uur. Bij een grote belangstelling  is er een extra viering om 20:30 uur.

Hert thema van de viering op zondag op Alle- heiligen is: “Wat een geluk heb je”. Het  thema geluk komt voor in de Bergrede van de Bijbel. Daar lees je wie echt de gelukkigen zijn.

Veel mensen die de Bergrede in hun leven gevolgd hebben, worden in de katholieke kerk veelal heiligen genoemd. Maar heiligen zijn ook de gewone mensen die meer aan anderen denken dan aan zichzelf. Het zijn niet alleen de Etty Hillesums van onze tijd, maar ook de ontelbare anderen die zich in het verleden of in deze tijd, inzetten voor onze medemens. In de viering van zondag 1 november, staan we stil bij Alle- Heiligen.

Allerzielen.

Het thema van deze gebedsdienst is: “Zij die ons voorgingen”. Met Allerzielen denken we eenmaal per jaar met zijn allen terug aan degenen die ons zijn voorgegaan. “Met zijn allen” betekent hier dat we dat doen in de kerk, met iedereen van onze geloofsgemeenschap en - daarbuiten- die daar bij wil zijn.

Wij denken terug aan onze geliefden die ons zijn voorgegaan, ontsteken de kaarsen, opdat hun licht voor altijd blijven schijnen. De familieleden zijn hiervoor speciaal uitgenodigd.

In verband met de coronacrisis kunnen er volgens de richtlijnen van het RIVM maximaal 30 personen deze viering bijwonen. Hiervoor kunt u een mail sturen naar J.kraan1@kpnmail.nl. 0628435342.

Deze vieringen kan men ook volgen via de website: https://kerkdienstgemist.nl/stations/531.

Meer informatie op facebook Mauritiusgeloofsgemeenschap en de website Marialaetitiaparochie.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden