<p>Vrijwilliger en vluchteling.</p>

Vrijwilliger en vluchteling.

(Foto: Goedele Monnens)

VluchtelingenWerk Oude IJsselstreek zoekt vrijwilligers

Oude IJsselstreek - Stel je voor dat je in een vreemd land terecht komt, waar je de taal niet spreekt en de weg niet kent. Waar de regels anders zijn en het openbaar vervoer of de gezondheidszorg niet zo werkt als je gewend bent. Wat zou het dan fijn zijn als iemand je wegwijs maakt in die nieuwe wereld, zodat jij je thuis kunt voelen op je nieuwe plek.
VluchtelingenWerk zoekt op korte termijn drie maatschappelijk begeleiders, die vluchtelingen begeleiden in de eerste periode in Oude IJsselstreek, waar zoveel voor hen nieuw is.

Wil jij vluchtelingen helpen bij de eerste opvang in de gemeente en ben je goed in regelen?
Als maatschappelijk begeleider help je bij het regelen van allerlei praktische zaken en het op weg helpen in een voor hen onbekende gemeente. Denk bijvoorbeeld aan wegwijs maken van zaken in en rondom het huis, het zoeken van een huisarts, basisschool, het helpen bij de aanvraag van huurtoeslag, het leren kennen van de buurt en het helpen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Nieuwe cliënten krijgen een vaste contactpersoon, die hen in de eerste periode begeleidt.

Zoals een vrijwilliger zegt: “Je helpt hen, maar je krijgt er ook veel voor terug. Het geeft veel voldoening om te zien hoe ze zich steeds beter gaan redden.”

Wij zoeken vrijwilligers mensen die op donderdag beschikbaar zijn. Vanwege corona zijn er minder werkplekken beschikbaar, maar op donderdag hebben wij voldoende plek.

Wat bieden wij?
Je maakt deel uit van een betrokken en gemotiveerd vrijwilligersteam. Verder bieden wij ondersteuning door een beroepskracht, een inwerkprogramma, de mogelijkheid om aanvullende cursussen en trainingen te volgen, een onkostenvergoeding en vooral boeiend en zinvol werk! Je kunt werkervaring opdoen en/of je kennis en ervaring inzetten voor anderen. Wij werken coronaproof.

Interesse?
Stuur dan een mail naar teamleider Tanja Dijenborgh, via tdijenborgh@vluchtelingenwerk.nl

Meer berichten