Jeugdprinsenmiddag 2020
Jeugdprinsenmiddag 2020 (Foto: Jeugdcarnaval Silvolde)

Geen Zillewolds (Jeugd)carnaval in 2021

Silvolde - De afgelopen tijd heeft Jeugdcarnaval Silvolde nagedacht over mogelijkheden voor carnavalsvierende Zillewoldse kinderen, rekening houdend met alle coronamaatregelen. Ook over de optocht moest een besluit genomen worden. Al leek daar de uitdaging direct nog groter. Afstand houden tijdens het wagenbouwen, afstand houden in een optocht, afstand houden voor alle toeschouwers... Hoe dan?

Eind september was er een overleg met een afvaardiging van alle carnavalsverenigingen die optochten organiseren binnen de gemeente Oude IJsselstreek en burgemeester Otwin van Dijk. Dat overleg was heel stellig en duidelijk. Alle carnavalsactiviteiten voor 2021 worden afgelast. Er zullen geen (loop)optochten zijn en geen alternatieve activiteiten onder de vlag van carnavalsverenigingen. Hierdoor is besloten dat nieuwe kinderen zich dit jaar niet kunnen aanmelden; hopelijk in 2022 weer.

"Mocht blijken dat er in het voorjaar wel iets mogelijk is, bekijken we op dat moment wat er wel kan en improviseren we om zo goed als maar kan iets Jeugdcarnavalswaardigs neer te zetten. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat we geen concrete verwachtingen hebben en geen valse hoop willen geven", aldus een woordvoerder.

Meer berichten