Hercules speelt 3-3 tegen Klimaatgroep Stars

TERBORG – In de tafeltenniseredivisie hebben de mannen van Hercules zich zaterdag tekortgedaan tegen Klimaatgroep Stars uit Middelstum. In een - vanwege de coronamaatregelen - lege tafeltennishal in Terborg werd het uiteindelijk 3-3 na een 3-1 voorsprong.

Grote man aan Terborgse kant was opnieuw Pekka Pelz. De jonge Duitser kwam geen enkele keer in de problemen tegen de Groningers en won eenvoudig van Colin Rengers en Pim van Schaik. Jelle Bosman voegde daar nog een overwinning aan toe tegen Rengers, maar dolf het onderspit tegen Shuohan Man, Nederlands kampioene bij de vrouwen. Dat laatste gold ook voor Jurgen Pastoors, die daarnaast Van Schaik moest feliciteren. Daarmee liet Hercules kansen liggen op meer, aangezien bij de Groningers zowel Bastien Dupont als Anthony Tran aan de kant werden gehouden.

Publiek was dan wel niet toegestaan in de tafeltennishal aan de Bosboomstraat, maar de wedstrijd was online via de Facebook-pagina van Hercules te volgen.

Na drie wedstrijden staat Hercules op een zesde plek (in een poule van 10 ploegen) met 8 punten uit drie wedstrijden. Zaterdag spelen de Terborgenaren uit tegen ProAktiefTTHilversum.

Jeugd dendert door

Het hoogste jeugdteam boekte zaterdag in Harkstede haar derde overwinning op rij. Tegen Argus 2 behield Daan Sanders zijn ongeslagen status na drie wedstrijden. Tweelingbroer Aron won twee partijen en Evi ten Have voegde daar één overwinning aan toe. Hercules staat na drie wedstrijden ruim aan kop in Landelijk A-klasse, poule A met 23 punten uit drie wedstrijden. Als Hercules bij de bovenste vier ploegen eindigt, komt het in de voorjaarscompetitie weer uit in de Kampioenspoule, waarin het speelt om het kampioenschap van Nederland. Op zaterdag 10 oktober spelen de Terborgenaren thuis tegen Gorkum, maar publiek mag er helaas niet bij zijn.

Meer berichten