<p>Wilfried van Aken met zijn vrouw.</p>

Wilfried van Aken met zijn vrouw.

(Foto: )

Huldiging tijdens het kermisweekend in Etten

Etten - Dit jaar geen kermis in Etten. Geen feest, geen lunapark en geen koningschieten. Voor de schutterij de Eendracht is de kermis altijd een van de hoogtepunten van het jaar. Zij organiseren van oudsher het dorpsfeest in samenwerking met de lokale horeca. Het is voor de vereniging ook altijd het moment om hun jubilarissen te eren.

Dit jaar zou er wel een bijzonder lid geëerd worden. Burgemeester Otwin van Dijk zou een koninklijke onderscheiding uitreiken aan Wilfried van Aken.
1,5 jaar geleden is de voorbereiding in het diepste geheim hiervoor al in gang gezet. Hetgeen moeilijk was, omdat Wilfried bij ongeveer alle onderdelen en vergaderingen binnen de vereniging aanwezig is.

Wilfried heeft zich in de afgelopen 30 jaren met groot enthousiasme ingezet voor de schuttersvereniging. Niet alleen lokaal, maar ook voor de Gelderse federatie.
Van 1986 tot 2015 bekleedde hij diverse bestuursfuncties binnen schutterij de Eendracht Etten.
Hij is tambour-maître, trommelinstructeur en heeft in het verleden een trompettengroep opgezet. Ook de organisatie van het Paasvuur ligt mede in zijn handen. Een evenement dat jaarlijks honderden bezoekers trekt.
In zijn jaren bij de schutterij is Wilfried al driemaal betrokken geweest bij de organisatie van een schuttersconcours. Een wedstrijd waarbij ongeveer 25 schuttersgilden en schutterijen strijden om de eerste plaats op diverse onderdelen als marcheren, defileren, vendelen, schieten etc.
In 2017 werd Wilfried jurylid bij de Gelderse schuttersfederatie St. Hubertus en een jaar later trad hij ook toe tot het bestuur.

Door corona en het afgelasten van de kermis was het spannend of de huldiging door kon gaan.
Gelukkig hebben ze, met in achtneming van de maatregelen, het toch voor elkaar gekregen.
Afgelopen zaterdag 26 september heeft burgemeester Otwin van Dijk de koninklijke onderscheiding aan Wilfried van Aken uitgereikt.
Het heeft de koning behaagd hem te benoemen tot lid in de orde van Oranje-Nassau.
Het korps heeft Wilfried met een vendelhulde op het plein gefeliciteerd.

Meer berichten