Foto: Nicole Bolder

Update woonwensenonderzoek Etten

Etten - De werkgroep Woningbouw Etten heeft op 9 september een terugkoppeling gekregen van Vereniging DKK Gelderland over het woonwensenonderzoek dat vanaf maart dit jaar in Etten is gehouden.

Het onderzoek is vanwege de coronaperikelen digitaal gehouden. Desalniettemin hebben 32 geïnteresseerden zich gemeld (in lijn met andere dorpen waar het onderzoek is gehouden). Nu – een half jaar later – wordt het hoog tijd voor een korte eerste terugkoppeling.

24 geïnteresseerden willen binnen drie jaar een woning in Etten (vrijstaand, twee-onder-een kap, starterswoning of seniorenwoning). 20 geïnteresseerden willen graag een koopwoning; vier geïnteresseerden een huurwoning. Daarbij is vooral behoefte aan nieuwbouw.

Door DKK zijn mogelijke bouwlocaties genoemd in het dorp (zogenaamde inbreiding) die binnen de werkgroep om verschillende redenen niet het meest geschikt worden geacht.

De werkgroep gaat daarom op korte termijn samen met DKK in gesprek met de gemeente om ook een locatie net buiten het dorp – Meesterijweg – bespreekbaar te maken. Daarvoor moeten de huidige contouren van het plangebied uitgebreid worden.

Zodra we meer duidelijkheid hebben over de (on)mogelijkheden voor woningbouw in en om Etten wordt een bewonersavond gepland. Dit zal naar verwachting in oktober zijn.

Meer berichten