Op 3 oktober opent zwembad Embricana zijn deuren weer
Op 3 oktober opent zwembad Embricana zijn deuren weer (Foto: c) Romen)

Zwembad en sauna Embricana gaan weer open

Emmerich - Waterratten en saunafans hebben iets om naar uit te kijken. Op 3 oktober opent Embricana in het Duitse Emmerich am Rhein namelijk weer zijn deuren. Het saunacomplex en het recreatie- en sportzwembad zullen dan weer op de gebruikelijke tijden geopend zijn, met uitzondering van de maandagen.

“Uiteraard zijn de coronamaatregelen nog steeds van kracht en zijn er nog enkele beperkingen. Desondanks kunnen we onze gasten weer bijna als vanouds ontspanning in de sauna en waterpret in het zwembad bieden”, aldus Udo Jessner, de directeur van Embricana.

Door de coronamaatregelen is het aantal bezoekers dat in het zwembad en de sauna mag verblijven, beperkt. Desondanks kunnen dagelijks ruim 200 bezoekers gebruikmaken van het zwembad en kunnen meer dan 60 personen een bezoek brengen aan de sauna. Bovendien is de gecompliceerde sturing van de bezoekersstromen binnen en op de ligweides niet meer nodig nu de temperaturen weer gaan dalen.

Anders dan in veel andere zwembaden in de regio gaat Embricana niet gebruikmaken van tijdvakken. “Ons zwembad zal van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur geopend zijn, en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur. We bieden alle normale tickets aan”, zegt Jessner. Badgasten dienen echter wel van tevoren een e-ticket via de website te kopen. “Door het voorgeschreven maximale bezoekersaantal en het registreren van de gegevens van de bezoekers is dit helaas niet anders mogelijk.”

De e-tickets kunnen vanaf zeven dagen voor de gewenste datum gekocht worden en worden verkocht totdat het maximale bezoekersaantal bereikt is.

Alleen bij het ‘Vroege Vogel Zwemmen’, dat op dinsdag tot en met vrijdag van 6.00 tot 9.00 uur zal plaatsvinden, kan ter plaatse contant worden betaald. Bij het kopen van dit ticket aan de kassa dienen bezoekers een formulier met hun gegevens in te vullen.

De scholen en verenigingen hebben na de heropening de mogelijkheid om hun trainingen op maandag te geven. Op die momenten zullen er geen badgasten aanwezig zijn. “De maandagen hebben we voor scholen en verenigingen gereserveerd, zodat er geen menging plaatsvindt. Ik denk dat dat voor beide kanten zinvol is”, legt de directeur van Embricana uit.

De maandag zal er ook in de sauna anders uit gaan zien: er zal die dag namelijk geen damessauna zijn. In plaats daarvan is het saunaparadijs de hele dag voor gemengd publiek geopend. Ook hier wordt er niet met tijdvakken gewerkt. Voor de bekende openingstijden kunnen saunabezoekers het dagticket en het drie-uurs-ticket online kopen.

Ook in Embricana dienen bezoekers zich in deze bijzondere tijd aan regels te houden. Bezoekers moeten te allen tijde in alle gebouwen 1,5 meter afstand houden van elkaar (bij de kassa’s, de omkleedhokjes, de kluisjes, de douches, de toiletten, de paden rondom de baden en in de horeca, het water en de sauna’s). Daarnaast geldt er een mondkapjesplicht. Badgasten mogen hun mondkapje in de omkleedhokjes afdoen. Bezoekers aan de sauna dienen hun mondkapje op alle looproutes in het pand te dragen. In de sauna, aan de tafel in de horeca en op de ligbedden in de rustruimte mag het mondkapje afgenomen worden.

Meer informatie over de heropening is te vinden op https://embricana.de/?lang=nl.

EMBRICANA
Freizeit- und Sport GmbH
Nollenburger Weg 34
46446 Emmerich am Rhein

Meer berichten