<p>Fragment uit de film.</p>

Fragment uit de film.

(Foto: PR)

Filmhuis DRU Industriepark presenteert 'Woman at War'

Ulft - Het Filmhuis van het DRU Industriepark presenteert op woensdagavond 23 september het IJslands-Frans-Oekraïens komediedrama 'Woman at War' (priginele titel “Kona fer í stríð”) uit 2018. Het is de eerste woensdagavondfilm van het najaarsseizoen 2020 van het Filmhuis. Een ticket kost zeven euro, te koop via dru-industriepark.nl of 0315-200150 (vanwege de huidige voorschriften maximaal twee tickets per persoon, tenzij vooraf in overleg met de receptie).

Halla is een 50-jarige, onafhankelijke vrouw. Ze leeft een rustig bestaan in Reykjavik en werkt er als koordirigent. Maar achter de schermen van deze ogenschijnlijk vredige routine, leidt Halla een dubbelleven als radicale milieuactivist.

In haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie om de prachtige IJslandse hooglanden te beschermen. Omgedoopt tot ‘de Bergvrouw’ voert Halla in het geheim gevaarlijke sabotageacties uit, mét resultaat. Maar net op het moment dat ze haar grootste en meest gedurfde operatie op touw zet, ontvangt ze een onverwachte brief: haar aanvraag voor het adopteren van een kind wordt eindelijk ingewilligd. Terwijl Halla zich klaarmaakt om haar rol als beschermer van Moeder Aarde te verruilen voor het echte moederschap, besluit ze nog één laatste genadeklap uit te delen aan de aluminiumindustrie. En dat blijft niet zonder gevolgen.

‘Woman at War’ is een droogkomisch drama van Benedikt Erlingsson, die eerder het geestige ‘Of Horses and Men’ heeft gemaakt. De IJslandse Oscarinzending werd in Cannes bij de Semaine de la Critique bekroond met de SACD Award en is winnaar van de Lux Film Prize 2018 en was één van de openingsfilms op het Noordelijk Film Festival van 2018.

Meer berichten