• Alles
 • (1)
  Film
 • (19)
  Fiets-Wandeltocht
 • (13)
  Tentoonstelling
 • (3)
  Muziek

Workshop Schrijfwedstrijd Koning van Katoren

dinsdag 22 december 14:00 t/m 15:30 uur

Foto:

Regio - Koning van Katoren, geschreven door Jan Terlouw, behoort tot de klassiekers van de Nederlandse jeugdliteratuur. Rondom dit boek organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort een schrijfwedstrijd.

In het boek droomt Stach ervan om koning van het land Katoren te worden. De ministers die het land besturen sinds het overlijden van de oude koning, geven Stach zeven opdrachten. Als hij erin slaagt die te vervullen, beloven ze dat hij de nieuwe koning van Katoren wordt...

Schrijfwedstrijd

Na het voltooien van de zevende opdracht, waant Stach zich koning. Maar niets is minder waar want er is nog een opdracht 8. Dit is het begin van een nieuw verhaal, geschreven door schrijfster Inge Spaan. Maar hoe eindigt het verhaal? Hoe moet Stach deze opdracht voltooien? Dat bepalen de deelnemers aan de schrijfwedstrijd: zij mogen het verhaal afmaken!

Kinderen tussen de 8 en 11 jaar kunnen hun verhaal opsturen en maken daarmee kans op kaartjes voor de musical Koning van Katoren in de Schouwburg Amphion op 14 maart volgend jaar. Meedoen aan de schrijfwedstrijd kan tot uiterlijk 31 januari. Meer informatie en het begin van het verhaal zijn te vinden op www.achterhoeksepoort.nl

Workshop

Speciaal voor kinderen die mee willen doen aan de wedstrijd, organiseert schrijfster Inge Spaan een schrijfworkshop. Deelname hieraan is gratis en optioneel, dus kinderen mogen ook meedoen aan de wedstrijd zonder de workshop te volgen. De workshops zijn op 22 december (voor 8 en 9-jarigen) en 29 december (voor 10 en 11–jarigen) van 14.00 tot 15.30 uur in de Bibliotheek Terborg.

Inschrijven hiervoor kan tot 15 december via debibliotheek@achterhoeksepoort.nl Kijk voor meer informatie over deze workshop op www.achterhoeksepoort.nl.


deel deze activiteit

Locatie

Bibliotheek Achterhoekse Poort
Terborg
Herman van Velzenstraat 1Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden