• Alles
 • (1)
  Film
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Natuur
 • (1)
  Religie
 • (1)
  Muziek

Jubileum Blues Factor met afscheid

zaterdag 18 mei 20:30 uur

Foto: Roel Kleinpenning

ULFT - De Ulftse bluesformatie Blues Factor bestaat 15 jaar. Om dit te vieren is er een bijzonder optreden op 18 mei in Cocagne. Er wordt ook afscheid genomen van zanger Peter Aalders en voor het eerst treedt de nieuwe frontman Huub Kerkhoffs voor het voetlicht.

door Marcel van Berkum

Peter Aalders is synoniem voor de popgeschiedenis in Ulft. Hij was eind jaren 60 dj van het eerste uur in de legendarische discotheek 't Hemeltje aan de Bongersstraat. Daar al was Frans Schepers zijn maat achter de draaitafel. Ook zong Peter vanaf dat moment in toonaangevende bands in de regio, zoals Danvil. Met zijn kenmerkende stemgeluid en dito gebaren is hij decennialang bij popliefhebbers populair. Al vijftig jaar staat hij in het middelpunt van het podium en zijn zang heeft nog niks aan kracht ingeboet. Aalders en Schepers verloren elkaar nooit uit het oog en als het zo uitkwam speelden zanger en bassist wel eens samen.

Extra factor

Frans Schepers richtte in 2004 Blues Factor op. Jarenlang vormde hij een trio met gitarist Toon Graat en drummer John Roodakker, die werd opgevolgd door Maurice Doppen. Sinds vijf jaar is Peter ook van de partij. "Frans kreeg problemen met zijn stem en toen ben ik een paar keer ingevallen. Dat voelde goed en we hebben het maar zo gelaten." Peter bleek duidelijk een extra factor in de muziek van de Ulfts/Doetinchemse bluesformatie. En nu stopt hij ermee. Althans bij Blues Factor. "Ik heb een keuze gemaakt. Enige tijd geleden is de band Roots 66 Revisited opgericht door Günther Giesen en Fred de Vooght," Oud-Ulftenaren, die evenals Peter al jaren in Doetinchem wonen. Het drietal begon in de jaren zeventig de succesformatie Danvil. "Ik vind het te gek om weer met hen samen te spelen en de muziek spreekt mij toch meer aan dan de bluesrock." Daarnaast zingt hij nog in Blues Notes en de Heaven Reunion Band. Peter kijkt met veel plezier terug op de jaren met Blues Factor en herinnert zich legendarische optredens. Bijvoorbeeld als hoofdact op een bluesavond in De Lindenberg in Nijmegen waar het publiek steeds om meer vroeg en ze uiteindelijk twee uur stonden te spelen. Een instrument heeft Peter nooit gespeeld. "Ik kreeg gitaarles van Frans, maar ben toen met de gitaar in de hand van de fiets gevallen en heb mijn pink gebroken. Daarna heb ik de gitaar nooit meer aangeraakt. Ik ben van plan nog lang te blijven zingen."

Met Huub

"Peter gaf aan pas te stoppen als wij een nieuwe zanger hadden", benadrukt Frans. Voor die zanger hoefde men niet ver te zoeken. In hun oefenruimte in Doetinchem repeteert namelijk ook de formatie Roadhouse. Het klikte met zanger Huub Kerkhoffs, die de muziek van Blues Factor als een uitdaging ziet.

Op zaterdag 18 mei in Cocagne speelt Blues Factor sets met de oude en nieuwe zanger en ook John Roodakker drumt mee. In het voorprogramma treedt Harry en de Kadavers op. De zaal is open vanaf 20.30 uur.


deel deze activiteit

Locatie

Cocagne
Ulft
Bongersstraat 4 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden